03.09.2016., 00:05
|
|
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Citiraj:
Autor vjekson
Jedino mi nije jasno kako je kloknuti 470 4gb ,brza od 480 8gb na istom taktu...
|
Taj takt predstavlja boost (koji može i ne mora ostvariti). Dakle jedno je što joj je postavljeno, a drugo je što ona stvarno održava (ovisi o power limitu, voltaži, cooleru i sl.) U većini tih 480 & 470 usporedbi 480-tka ima referentni cooler, te umjesto 1266mhz onda u prosjeku bude negdje na 1180mhz max (ako se dobro sjećam).
Pogledaj recimo ovu tabelu za 3 različite custom 470-tke
Citiraj:
Autor Drvoje
Također valjalo bi iskopat koji test (temp. i buka), da ne bude kako Drvojko opet nešto krivo prognozira jer nije ima taj model grafe u rukama - e pa neće XFX više u moj "računar" -.-
Tko je kupi nek nam javi dojmove 
|
Evo ti mejl od frenda (xfx gtr):
Citiraj:
Nisam se puno igrao s poštelavanjem, samo sam undervolto zasada malo.
Ugl, ventovi se gase kad se ne igra, tako da je ne čujem. Kad igram wow, ne čujem je, iako je dosta zahtjevan wow sada u gužvi sa ovim novim postavkama od nedavno.
Kada igram overwatch bome je glasna dosta. Očekivao sam to pa mi ne smeta, imam sluške pa ni ne čujem. Ali da ih nemam i igram na zvučnike čulo bi se i vjerujem mnogima smetalo. To kada se čuje bude na 3000rpm.
Max temp sam sa 90 spustio na 85, target ostavio na stock 75. Da spustim na 2500 rpm max, grafa bi i dalje bila ispod 80stupnjeva ali čujno tiša. To ću ovih dana još eksperimentirati.
Što se tiče igara, samo sam te 2 testirao, ali rastura grafa. Klokati je još neću, boost drži, undervolto na 1080 mV bez problema i stabilna je, može sigurno i manje ali ne da mi se zezati zbog 1-2°C.
Jedino što mi smeta i to ću morati smislit nešto, je što idlea na 60-70 °C... ne pali ventove jer joj target temp na 75. Ima neka postavka u wattmanu kao da na koliko mhz core clock da pali ventove, spustio ga na 300 i svedno ne pali. Složit ću možda custom fan profile u drugoj nekoj app.
A što se izgleda tiče, stvarno je lijepa, kvalitetna i velika. Puno je veća od 7850.
|
Rekao sam mu da za fan curve koristi msi afterburner ako ovaj zajebava
Gara je 5 godina, 3 + 2 godine na ventove
Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 03.09.2016. u 00:13.
|
|
|