View Single Post
Staro 01.09.2016., 07:29   #1406
MentalFox
Registered User

Datum registracije: Sep 2016
Pozdrav, imam nekoliko pitanja, molim za strpljenje jer se slabo kužim u mreže

Imam T-comov VDSL (turbo usluga 30 mbit) sa Speedportom (fw39) ali nisam zadovoljan kako radi. Otprilike desetak uređaja se spaja na wifi (imam nekoliko IP kamera od kojih su neke vani). Od usluga koristim samo internet i telefon, nemam max tv i ne treba mi voip. Signal vani, mjereno sa mobitelom, iznosi oko -85dbm što i nije baš dobro ali kamere imaju antenu pa one vjerojatno imaju nešto jači signal. Ipak, bilo bi dobro kada bih imao jači signal. Isto tako mi se čini da procesor od Speedporta jednostavno ne može pouzdano raditi sa tolikim uređajima i da tu nastaje problem.

E sad, mene zanima da li je moguće:

1. Staviti sasvim drugi ruter umjesto Speedporta, a da on radi sa t-comom? Ako da, da li bi dovoljan bio ASUS RT-AC1200G+ ili bi trebao neki model sa jačim procesorom/jačim wifi outputom?

2. Ako ne, onda bi tražio da stave Speedport u bridge mode a nabavio gore navedeni (ili drugi) modem za potrebe wifija.

Ono što me također zanima je da li me netko može uputiti na link ili ukratko objasniti kako se uopće podesi dva rutera da tako rade zajedno jer ne znam od kud bih uopće krenuo.

Hvala na razumijevanju.
MentalFox je offline   Reply With Quote