A kao crt je kalibriran. To da je kalibracija carobni stapic koji ce rijesit sve lcd probleme je najobicnij patka. Kalibracijom se moze dobiti ponesto, pogotovo u prikazu nijansi boja ali za perfomase u mraku nema pomoci. Postavke slike na lcd-u za suceljavanje u mraku su bile dakle: profil standardno, contrast 50%, brightness 30% (prema tft central testu doticnog monitora trebalo dati oko 150 cd/m2, sto je optimum za svakodnevan rad. Inače oni su monitor kalibrirali na Contrast 50%, brightness 20% custom color) gamma-pc. Probao sam sve različite profile ne bi li dobio kakvo poboljsanje ali bez rezultata. Za ovih par fotki na svijetlu sam postavio predlozak custom color uz povecanje svjetline na 50%.
Da mi je ovo prvi lcd monitor ili tv bi rekao da se mozda radi o losem primjerku.
Dapace na osnovu iskustva mogu zaključiti da se ovdje radi o vrlo dobrom primjerku. Bas nedanvno sam imaoo priliku isprobati nekoliko LG televizora 42lf652v. Najbolji od ta tri primjerka je imao sliku priblizno dobru (za multimediju) kao ovaj monitor,uz naravno indentične probleme u tamnim scenama.