Evo, imao sam prilike iz prve ruke usporediti Redmi note 3 pro 2/16 (sada oko 900 kn sa DHL dostavom) i Mi5 3/32(sada oko 2000 kn s DHL dostavom). Dakle oba mobitela vrte i najzahtjevnije igre bez prekida. Ekran na mi5 je stvarno odličan ali ništa puno bolji nego na note 3 pro. Ali je i nešto manji nego na note. Build quality solidan na oba, nije me se Mi5 dojmio kao puno bolji u tom pogledu. Jedina stvarna razlika je kamera. Ali u idealnim uvjetima, kad se slika vani po lijepom vremenu, stvarno moraš dosta približiti sliku da vidiš razliku. Isto tako samo najiskusniji će vidjeti da su boje nešto malo vjernije na Mi5. U uvjetima slabije rasvjete i po noći Mi5 ipak daje puno bolje fotke. Video je na oba ok s tim da se na note 3pro ipak vidi da nema IOS pa su snimke malo "shaky". Kad sve zbrojim i oduzmem, Mi5 bi kupio da SAD kupujem prvi put Šaomija. Ali kad sam ja kupovao Mi5 nije bio ispod 2800kn (s DHLom) kn. Note 3 je bio nekih 1400 kn (s DHLom).
Ali na kraju priče Mi5 je duplo skuplji i mislim da je note 3 pro apsolutni best buy. Pogotovo za nekog tko ne očekuje čuda od kamere. Isto tako, vrlo je upitno isplati li se uzeti duplo skuplji mob samo radi kamere. Jel sve se na to svodi. Uz to Note 3 pro ima i solidno izdržljiviju bateriju.