View Single Post
Staro 29.08.2016., 07:52   #518
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Renesis@ ljudi kadkad pogresno misle da je kalibracija carobni stapic koji moze odkloniti vecinu problema u prikazu lcd ekrana. Ja mislim da se sa kalibracijom moze dobiti ponesto,ali ukupno nedovoljno.
Rista@ crt u doista slučajeva pri danjem svjetlu gubi od lcd-istina, ali ne uvjek a pogotovo ne u takvoj mjeri. Sto je najvaznije da bi se pohvatala vecina informacija u multimedijalnim sadrzajima, dakle u filmovima i igrama-ambijent mora biti zamračen a tada je rezultat-vidljivo na slikama. Po ovome sto sam vidio ispada bas tako, da se detalji u prikazu lcd zaslona bas gube. Razlog za to je vjerovatno sto se vecina detalja iz prikaza crt ekrana nalazi ispod granice crne boje koju lcd moze prikazati. Drugim rijecima lcd nije u stanju tako "duboko zaroniti" da bi onda mogao tu nijansirati.. Probao sam sve predloske slike na lcd-u bez ikakvog poboljsanja. Povecanje svjetline samo dodatno negativno utjece na prikaz crne boje, tj tih 30% sam odredio kao optimum za svakodnevan rad.
Inače sam za usporedbu iskoristio film Knowing iz 2009. Rezolucija 1080P, sto na crt-u prikazujem na rezoluciji 1600x1200 a lcd je dakako na 2560x1440.
Iduce sto cu napraviti je usporedba u igrama. Da budem potpuno fer lcd ce dobiti nativnih 1440p, a crt-u ce biti dosta i 1600x1200

Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 29.08.2016. u 08:21.
darkijas je offline   Reply With Quote