Tema: Automobili
View Single Post
Staro 28.08.2016., 22:08   #23658
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
neznam kakve veze pokemoni imaju s ovom temom ali pokemoni ne ugrožavaju nikog, ti ugrožavaš promet svojom vožnjom po propisima, htio ti to priznat ili ne, još uz to imaš bahat i iskljuciv stav prema tome
Vožnja po propisima može biti nelogična, ali ne može se nikako reći da ugrožava promet (ako se svi pridržavaju propisa!). Usporava - da, ali ugrožava ne (jer se svi voze po propisima). I dalje govorim o cesti tipa Slavonska, a ne autoputu ili kad se odvajaju trake na određenoj dionici sa znakovima koji govore da je lijeva traka za preticanje.
Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
što se mene tiče vozi se 20, ja se više referiram na izjave tipa ''nek mi se vozi 6-7 autiju na guzici, boli me đon''
meni kad se jedan vozi na guzici mi je nekako nelagodno, na prvom mogućem mjestu mu napravim prostora da me prošiša i što se mene tiče nek se zakuca u zid za 100 metara
znači meni ne smeta tvoja vožnja po propisima, dapače, ja se možda vozim i sporije od tebe, ali ako sam s nekim paralelno, ako sam napravio kolonu, pa jebemu mater napravit cu prostor da ne stvaram gužvu/nervozu/itd.
to je po meni kultura u prometu, to se ne uči u autoškolu, il ju imaš il ju nemaš
Je, nije ugodno kad je netko stalo na guzici, niti onome ispred niti iza. Na cesti poput Slavonske je to puno ugodnije (realno ideš samo ravno) nego na nekoj otvorenoj cesti sa stalnim zavojima.

Također se slažem da se kultura u prometu uči ili još bolje - ako ti netko to može reći 90% i da iskusiš toa u godinu dana i da zapamtiš za cijeli život, to je vrhunski.

Paralelna vožnja (ovaj naš primjer), vožnja u rotoru (vožnja po kulturi unutar kružnog), preticanje na otvorenoj vangradskoj zavojitoj cesti (gdje ako je netko brži od tebe ili vozi brže, ćeš se maknuti malo desno u stranu i nećeš na kratkoj ravnici stiskati gas do kraja da te ne može prestići već održavati brzinu ili ćeš držati upaljena svijetla duga da čovjek iza tebe vidi jel može prestizati ili ne), vožnja po malim kvartovskim ulicama (gdje ti iskoči dijete za loptom dok si rekao keks pa ne voziš 90kmh), gledanje preko pruge neovisno što pokazuje znak etc.
No - ovakve teme, teme koje se zapravo tiču kulture u vožnji i gdje se postiže fluidniji promet - to je uvijek problematična tema jer je najčešće uključena vožnja kontra pravila i prekomjerna brzina. Mišljenja sam, da nema prekomjerne brzine u cijeloj priči, ne bi se ništa sad raspravljalo previše oko toga.

S time da bih samo još jednu stvar napomenut, a koja se ovdje već u nekoliko navrata ponavlja. Kada netko kod nas divlja po cesti, to je problem policije/sustava i neka ona to rješava. Vani kada netko divlja, onda je to problem svih ljudi (danas netko drugi, sutra ti nastradaš od takvog= i oni isti čas zovu policiju i javljaju poziciju gdje auto divlja. Vidio to u Norveškoj kada je čovjek radi preticanja kolone ili jednog automobila preko pune crte (mi smo se vozili po ograničenju, 70kmh u koloni) nazvao i prijavio slučaj policiji odmah. Čak je i tablicu dao osim modela i boje auta. To je također dio njihove kulture...