Tema: Automobili
View Single Post
Staro 28.08.2016., 18:21   #23621
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ovako: osoba koja vozi puno iznad ograničenja(primjer radi Thoroughbred B, ništa osobno), UGROŽAVA promet,
osoba kao panasonic, OMETA promet
Ugrožavanje je očito puno gore od ometanja, ali ni jedno nije dobro

U pravilima nije tako, ali kao i u većini stvari trebao bi se poštivati neki bonton, kao što je normalno pustit trudnicu na šalter ispred sebe i sl., tako je i na standardnim cestama lijeva traka brža i to je pozitivna stvar za promet, jer da se obe trake voze jednakom brzinom niko se vjerojatno nikad nebi ni prestrojio

Npr na cestama izvan naselja kazna do 10 kmh prekoračenja niti ne postoji, i svaki automobil je različit, npr meni na focusu je 90 kmh sweetspot za potrošnju goriva, i ja održavam tu brzinu na brzoj cesti, ukoliko je neko u desnoj traci sporiji od mene, ja se prestrojim ljevo dok ne zaobiđem, ukoliko primjetim da neko vozi u ljevoj brže od mene ja mu se maknem jer mu ne želim smetat, on ima svoj sweetspot i on vozi po svome. Naravno sve to u prihvatljivim brzinama za sigurnost prometa.

Što se mene tiče u desnoj nek ljudi voze koliko oće, ali u ljevoj nemojte ometat druge sudionike, osim ako nemate potrebu skrenuti ljevo na sljedećem skretanju.

Evo panasonic kažeš ako oćeš voziš 75 ako je ograničenje 80. Prvo svaki standardni automobil na celeru prikazuje manje nego što zapravo voziš ugl cca 5 kmh, znači već voziš 70, na mjestu gdje je, ako je van naselja, dozvoljeno i 90 bez da ugrožavaš promet. i npr meni, tipičnom normalnom vozaču koji se ne jurca niti išta, nego pokušava vozit normalno uz minimalnu potrošnju goriva, diktiraš tempo vožnje po onome koji tebi i tvom automobilu paše, dakle preuzimaš cestu sebi, umjesto da se fino prestrojiš, ko šta bi se ja tebi prestrojio, i pustiš čovika koji vozi po svom normalnom tempu, da nastavi voziti svojim tempom i onda se ti slobodno lijevo ako baš želiš.

A što se tiče manijaka koji voze 30-50+(ovisi gdje) preko ograničenja, to treba država i policija regulirat sa kamerama, presretačima i ostalim, zato im i plaćamo poreze da bi se oni brinili za nas, barem bi tako tribalo bit

Ovo je mišljenje vozača koji vozi već 7 godina, i nikad nisam dobio niti jednu kaznu(osim parking jednom ), niti sam doživio puno nabijanja, trubljenja i sl, jer se trudim poštovat i pravila, ali i vozački bonton
OuttaControl je offline   Reply With Quote