Tema: Automobili
View Single Post
Staro 26.08.2016., 20:00   #23574
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor Bravo Pregled postova
Smiješ ga držat samo na kratko i to će ti reć u ovlaštenom ili ti jednostavno ti piše u uputstvima koje dobiš s autom..
Prije dosta godina sam malo žurio pa sam svojim 1.9 TDI-em odvezao ZG-OS za 1:55 minuta (ukupno 305 km) uz stanku za kavu i pišanje od pola sata... i sad nekoliko godina kasnije i xy desetaka tisuća kilometara više na vuri ne vidim da je tih cca sat vremena držanja motora blizu maksimuma nešto naštetilo motoru, turbini ili drugim bitnim motornim sklopovima auta??

Jedina mana je što je potrošnja svo vrijeme vožnje na maksimumu bila zacementirana na 12,5 lit

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
Zanimljiva izjava, bas bi trebalo to prokopati malo.
Kako onda objasnjavas pregrijavanje ulja na visokim turazama, sto nikako nije dobro za motor? Medju ostalim...

Sent from my SM-N920W8 using Tapatalk
Ja ga tumačim lošim održavanjem auta (ili eventualno greškom u konstrukciji)

Kakvo crno pregrijavanje motora, rashladne tekućine, ulja, turbine i dr. ... pa imaš hladnjak rashladne tekućine, hladnjak ulja, hladnjak turbine, hladnjak za ... ma imam i hladnjak goriva (ni ja to nisam znao do prije 2-3 godine)... pa proizvođač je morao predvidjeti forsiranje motora i ohladiti ga, a i u manulau piše preporuka kontrole svih tekućina u autu prije duže vožnje, ali nigdje ne piše da se auto smije voziti samo 10 min maksimalnom brzinom.
bertone je offline   Reply With Quote