Citiraj:
Autor shibi81
Meni to nije normalno ak je pola godine radilo brzina45+obican maxtv a sad da nemoze vise od 29 kad je maxtvHD upaljen a parametri isti. Parametre sam postavio na stranici prije a evo i tu al nema veze poslo sam maloprije zahtjev za rakid ugovora ne mislim se natezat sa HT-om. https://s12.postimg.io/d8s9q5cgd/Scr...t_01_04_PM.png
|
Znači da ponovimo... Ti si imao Turbo 50/10 sa običnim MaxTvom? (taj se sinka IIRC na 68/16 ili nesto slicno) i za njega ne postoji FR (fault repair) profil nego je narihtan da drži šta drži i sinka koliko može i to je to. Tebi je mjerilo 45 mbita sa upaljenim maxtvom? Po ovome sto si ti opisivao (maxtv radi i mjeriš 45mbita+ znači da ti je parica morala biti sinkana na oko 48-50 mbita).
Sad si dobio Turbo 40/6 + MaxHD (koji se sinka na 55 IIRC i koji nije ni priblizno genijalan ko 68/16, grintav je, ganja target margine ko mutav i ne vidi dalje od nosa) ali za njega POSTOJI FR profil i to je upravo ovaj na koji si ti trenutno sinkan sa ovim mjerenjima što si zaljepio.
E sad, pošto je situacija takva kakva je sa sinkom od 37 mbita, kad upališ HD maxtv (neovisno koji kanal gledaš), dslam ti odreže 8-9 mbita za HD i ostalo ti je za internet. Kad se taj isti HD ugasi, ideš onoliko koliko synca imaš. To je ovo što ti kolege i ja pokušavamo objasnit cijelo vrijeme.
E sad, ako tebi ne treba HD, jer iskreno i nije bas nešto, fino zovni SZK da ti ga ubiju i za par dana si nazad u svom 40mbitnom raju. Ili ih probaj nagovorit da ti puste PUNI profil za Turbo40+HD koji ce ti onda pucat i štucat i šta sve ne i ponovno past na FR (automatski ili kao posljedica prijavljene smetnje). I za 10 dana opet isto... Ili će ti tehničar pustit 30+HD službeno (koji se synca na 44/7) gdje ces opet imat ograničen internet na 30-31 mbit)
Ne znam sta vise da ti kazem - a da li ce ti oni uvazit brzinu kao valjan razlog za raskid ugovora (nigdje ne pise da ti moras imati 40+ mbita u turbo 40 paketu nego je uvijek 2-4, 5-10, 10-20 ili sta vec)...