Iskreno, od kad znam za sebe, uvijek sam gundjao da kad ce vise PPI density dosec dijagonalu monitora. Najvise me zasmetalo ovo,kao "uniformiranje"naziva pr. 1080p umjesto pun naziv 1920x1080.
22" 1920x1080 ima ppi 100
Ne volim apple jer je to sad moderno, al njihova Retina certifikat(citaj=marketing) je u pravu.
Bar za monitore,tablete i mobitele koji se stvarno iz bliza gledaju PPI mora bit nekih 180-200.
Mobiteli imaju i po 500ppi, valjda VR Ready da budu?!
TVi mogu proc s 100-120.
8k na 85" je,vidi cuda, 100PPI, neko pametan je ipak to mjerio,al se valjda uvuko gornji menadjment i reko,ajd,rode,da rezemo panele iz teveja za monitore, stajge,kalkulatore,tamagocije,sta ce narod znat,a profit ce skocit ,ma za dvajest jagnjadi izjest pride nego prije.
Auomatski se nulira najgori/beskorisniji resource hogger\picture quality ratio,bar sta se GPUova tice ,MSAA/Supersampling i slicni.
Ne fxaa,to vise stete nego koristi napravi, nativna reza di je sve uskladjeno(svrha,daljina s koje se gleda,velicina itd, sto manje tandrkanja "profesionalaca" za lumensima itd) daju najljepsu sliku, a tak i tak si svak od nas doradi monitor kak mu pase jer to je stvarno subjektivno,ja npr. vise volim malo topliju ,"jesenskiju" sliku makar mi nudi hyperrealizam(mislim da je ILM koji mi pak ko Antartik djeluje, no o tom potom, prvi milestone je predjen za mog zivota. Da nemrem vidit pixel golim okom na monitoru kolko god se naprezao.