21.08.2016., 08:20
|
|
Aiden Fierce
Datum registracije: Jan 2016
|
Citiraj:
Autor markecSMB
Da preformuliram, jer sam stvarno loše napisao...
i5 na 3,9 uz samo 6 MB cachea ima VEĆI IPC nego B-E na 4, s 15 MB.
Razmišljao sam o prelasku na B-E al ne želim plaćat manji IPC, ne razumijem intelovu filozofiju da HEDT procesori koji su znatno skuplji imaju lošije performanse/per core.
Meni je taj IGP velika stvar (pa da stave i ono minimum minimuma samo da prikaže sliku), od kućne do profi upotrebe.
Sad ću raspisat natječaj za svoj server, i napisat ću procesor s IGP, koji je stvarno koristan, čak i u profi okruženju (inženjerski poslovi+mreže, nikakvi renderinzi pi PM...).
Naprimjer IGP koristim kao grafiku za TYPE 1, hypervisor u kojem vrtim ostale virtualne mašine.
Na taj način štedim struju, memoriju i vrlo brzo baratam s mašinama.
U kućnoj upotrebi je nenadjebiv za decode/encode videa. Tako da trenutno taj HEDT od intela vidim ko nešto što odgovara vrlo vrlo uskom segmentu ljudi...kojem će AMD uskoro ponudit nešto bolje.
|
Razlika ovoga što je on dole računao je 1.5% IPC-a.Uracunajuci isto klok,naci 4.0 oba je oko 4% najviše.Tolka je razlika između Broadwella i Skylakea.do 5%.Ak oces tih 5% više cekaj Skylake E
Edit:HEDT procevi su cutdown xeoni,tipa bez supporta za ECC RAM,ali otključani.AMD ti na svom Zenu nece imat iGPU takoder,ako si mislio na to.
|