View Single Post
Staro 20.08.2016., 13:26   #1716
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor markecSMB Pregled postova
Mene iskreno video fascinirao. Držim fige da uspiju.

Ja sam jedan od onih 99,99% ljudi koje zaboli za blender cinebench i slična sranja.

Ako ponude 4c+HT na 5+ GHz (max OC) s performansama većim od intela, čak i po većoj cijeni od intela kupit ću.

Ovako izgleda da će opet ista priča od 2006. na dalje bit budget friendly i pasat ljudima koji se kurče s brojem jezgri i onim rijetkima koji stvarno imaju korist od toga malo ušparat.

Pozitivno u cijeloj ovoj priči je da uz ovkve performanse, moglo bi doć do pada cijena. A iskreno se veselim i tim APU s HBM2. Kad bi uspjeli strpat performanse 480 s 4c+HT ekvivalent haswell i7 uz ispod 200W, i za 300-350€ to bi bilo pun pogodak (2018.).
Ako bude skuplji sa performansama slicnima/malo vecim nego intelov suparnik, naravno da logika govori da nema smisla trosit novce na takav deal.
Treba gledat objektivno... Ali ako ponude slicne performanse, pa cak i nesto manje no uz isto tako manju cijenu, onda mozemo pricat o kupovini...

Mislim da si malo preoptimistican s tim 480 + 4c(HT) APU-om
IMHO, prije da ce bit 460 + 4c(HT)

Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Zar vam nije očito da će imati manje clockove od intela (što je razumno zbog procesa), vjerovatno i od broadwell-e, a da ne spominjem kaby lake za koji najavljuju 4.5ghz boost. Poanta Zena je da bude u istom "ball park" što bi rekli američani.

Također kao mnogi očekujem da će biti jeftiniji tj. isplativiji od intelovih, nadam se, ali se nemojte zavaravati da će biti i jeftin. Nekakvo "budžet" riješenje. Podsjećam da i7 6900K košta 8800kn, zar stvarno mislite da će nešto što će iole prismrdit tom procesoru ići za 3000kn?
Tocno tako, bitno da bude u istom "ball parku" - sto je opet sirok pojam, ali bar bi Intel tada ima realnu konkurenciju...
Takodjer mislim da ovaj jaci model 8c+HT na s.AM4 nece bas biti jeftinjara, jer ako se pokaze da ima performanse usporedive sa Intelovim "counterpartom", cijena ce vjerojatno biti manja
(ako to pametno odigraju) ali ne upola manja i sl.