Evo i mene s jednom brzim ljetnim jelom.
Nazvat cu ga : "pristojno jelo za pametne i knjiske ljude koji i sendvic jedu sa vilicom i nozem"

Na brzaka preprzit pileca il pureca prsa(marinirat u medu,tabasku,bademima ,da imam doma konvektomat susio bi to na 60 c 45min, ak nemate to, moze sam preprzit bez gluposti,samo soli malo).
Meseko na stranu, povrce u tavicu.
Posolitu tikvicu,papriku,sampace preprzit di se meso peklo(napravit romboidne zareze tak da izgleda ko da se peklo na grillu,al i da toplina sto prije dodje do centra,poanta je da se sve sto krace termicki obraduje).
Sa strane narezat luk i paradajz, kao salamu,sto tanje moguce(rezati s mokrim nozem za rezat kruh).
E sad, vratit u tavicu povrce, prekrit poklopcem i njezno protrest, da se okusi malo rasporede, fakat njezno,ak se povrce raspada, njezno,njeznije..
Ovo inace ja volim radit ,al je totalno opcionalno, stostirat snitu kruha(napravit lijepu kocku),ak nemate toster pri ruci: kap ulja na tavu,nac tanjur koji taman obrubljuje tavicu i stisnut jako(krpu prek tanjura da se ne opecete, s vrhom noza okretat tanjur, btw, keramika nece puknut jedino ak nije ekstremna promjena temperature).
E sad ide modeliranje, na dno tost da upija sve fine sokice(il ak ne volite, pocnite s mesom), pa meso,pa malo paradajza,par krugica luka,paprike,sampaca,tikvice kao tortu,kat po kat, na vrhu bacit saku rikole(ciljaj di je hladnije). Na kraju flisnut redukciju aceta balzamica, onak neuredno, ko slikar s kistom.
Nema nikakvih pravila, ak nekaj ne volite, izbacite , ak nekaj volite,ubacite.