nemam-ideje umak sa ostacima po kući i tijesto
- pola slavonskog adidasa, pola bosanskog dimljenog sapunara
- narezani poriluk sa maslacem i portobello šampinjoni na krupne komade isjeckani
- dva starija domaća paradajza skoro za otpis, gore zarezani da se lakše ogule i bačeni na par minuta u vrelu vodu koja čeka tijesto (neće joj ništa biti), iz vrele vode ih bacim samo u ovu kantu hladne vode i ogulim in no time... win-win
- grubo isjeckani i već lagano ohlađeni
- nakon vađenja paradajza i ključanja vode dodana samo sol, ugrubo iscijeđeno i vraćeno natrag na posudu (od nekog sam maznuo tu foru s telke) jer onda se cijedi još malo tekućine u toplu posudu, dio ispari, dio ostane i na kraju se fino poveže sa tijestom (škrob maltene)... tu sam se zajebo jer sam trebao kasnije to raditi kako bi se bolje umak primio za tijesto
- na zapečeni špek bačen poriluk sa maslacem i par kapi vode i sitno soli da poriluk malo opusti, a i da se spriječi daljnje prženje... ali tu sam se zajebo ponovo - trebao sam hrskavi špek izvaditi sa strane i raditi samo na masnoći, a špek vratiti na kraju da bi imao hrskavu teksturu u saftu
- ubačene gljive, još malo soli po njima i mljevenog papra, poklopiti da gljive puste vodu
- sa paradajzom također zaustavljeno dinstanje i dodan peršin
- done... parmezan mi se nije dao ribat jer je bilo 2h ujutro i samo sam htio žderat