View Single Post
Staro 12.08.2016., 21:21   #6591
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor nino Pregled postova
Kvotam kokonata, a ti se javljas?
Procitaj jos jednom moje pitanje i boldani kvote pa mi odgovori.
Pa koliko ja vidim, gledajuci identicnu ponudu za S6 gore, cijena uredjaja je 998,00kn + 24 x 90kn = 3.150,00

Kako tocno pise cijena u ugovoru (procitao sam ono prije) i jel ima kakvih napomena? Nije mi jasan dio gdje njemu pise 6098,00kn, dali je to toliko placeno ili sta?
Dakle ima pravo na iznos od 6098 kn za kupnju drugog uređaja, možda nisam bio jasan.
Što će se dogodit ako traži lovu nazad, ne znam, kolega nije govorio uopće o povratu nego o drugom uređaju.
Cijena uređaja ovisi o ugovoru, zanimljivo je što ne piše cijena samog uređaja koja je jedina bitna u ovoj priči na tcomovoj stranici (ako se ne inzistira na povratu love).
Kod vipa fino piše: Cijena uređaja bez ugovorne obveze: 7999 kn

Citiraj:
Autor wooden Pregled postova
Dira se ako traži povrat novca kao što mu neki savjetuju, ugovor se prekida.
Ok taj dio ne znam, mene zanima samo drugi mob, lova ne.

Citiraj:
Ta cijena bi se gledala da ga je kupio u slobodnoj prodaji.
Možeš ti kupit mob u VIPu kao zaseban uređaj bez ikakve tarife i opcije, koju bi onda cijenu platio? Da pogodim, 6098 kn?

Citiraj:
Ovako je to samo cijena izražena prije popusta i nebitna, isto kao kad kupiš bilo šta drugo u trgovini pa ti na računu napišu cijenu, pa popust pa "ukupno za naplatu", jedino je ta zadnja stavka bitna.
Evo ja imam račun za tenisice gdje piše cijena 600 kn pa popust XX%, pa ukupno: 250 kn.
Jel trebam dobiti 600 kn ako ih vraćam u trgovinu?
Uspoređuješ kruške i jabuke. To što dobiješ tenisice sa popustom dobio si taj proizvod, kod pretplate si dobio obavezni ugovor od 12/24 mj koji si dužan plaćat + mobitel, dvije odvojene stvari.

Citiraj:
Nemoj odvajati pretplatu iz cijele priče jer tarifa diktira cijenu uređaja.
On može uzeti drugi telefon koji košta na pretplatu 998 kn i da mu mjesečna rata iznosi kao i do sada.
Ako si tako siguran molim te reci mi kako bi točno vip/tcom tretirao ovu situaciju:
prije nego je uvedena mjesečna naknada za mobitele na pretplatu si plaćao mob puno manje nego sad i to jednokratno, i recimo da si na taj način uzeo mob; mene je HTC One X kad je izašao koštao jednokratno 900 kn u drugoj najjačoj tarifi.
Sad moje pitanje: da ja moram taj mobitel mjenjat kao kolega za drugi, koji bi ja onda iznos imao za mob? Čisto da se uzme u obzir, tad je to bio top model, pa gledaj onda neke u tom rangu
Da li sad razumiješ apsurd svojih postova?
I zašto postoji cijena uređaja na računu minus popust na tarifu?

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote