View Single Post
Staro 11.08.2016., 16:40   #1189
markecSMB
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Ma pokusavam ti objasnit iz iskustva a ne brinem se na sto ces ti trosit sovje novce . Znaci imam na Samsung Smart TVu Synology app, upalim video station, photo station, audio station sto god zelim i playam sve direkt sa NASa na TV, navigacia normalno kroz TVov daljinac (i meni je bilo fora par puta korisitit mobitel kao daljinski ali sve vise puta je mobitel negdje dalje od TVa pa mi se neda ici po njega ). Taj setup je 1000% necujno i tishe od bilo kojeg PCa sa bar jednim fanom. Instalirao sami PLEX media/server app iz kojed vrtim filmove/serije sve sto zelim ako mi se nesvidja synologyev player/izgled.

Prije toga sam vrtio sve preko XBMCa-KODIa koji mi stoji u polici ispod TVa instaliran na "mali" Gigabyte Brix sa intel i5, 16GB RAM NUC. Znaci 4 jezgreni 3+GHZ i5 CPU sa IntelHD grafom koji mi vrti 4K videe bez beda i trzanja (cak sam i rendoa na njemu jedna dan cist da vidim oce se pregrijati ) ali od kad sam uzeo novi TV sa synology/plex kombinacijom nisam ga upalio zadnjih 15+ mjeseci .

Nitko ti ne brani da ti potrosis svoje pare kako zelis (i BTW komp od 10k niej nist aneobicno danas smoa mi je neobicno za HTPC potrebe pa sma ti htio udjelit savjet koji mozes a nemoras prihvatiti. I moj komp kosta "nesto" vise (cca 12x vise od tog tvoga) ali hocu ti reci da to nije najbolja niti najtisa opcija jer ocito zelis tisinu.

Da si reko da se igras 50% vremena onda nema nikakve dileme da ti treba takav GPU ali za 99% video/HTPC je kao sto rekoh po meni promasena investicija/setup a ima i jeftinijih a i tishih opcija.

Ali svako svoje pare trosi kako hoce pa samo udri, sto se mene tice mozes i dvije 1070ke ubacit ako zelis pa ce browser jos brze scrollati .

Htio sam ti dati info/prijedlog iz prve ruke jer sam i sam bio u tim kombinacijama "tihog HTPCa".
Poštujem sve što si napisao. Isto tako mislim da nisi pogriješio s g1, to je po meni trenutno najbolja dostupna 1070.

I ja ne igram igre ne zato što ne želim, već što ne mogu...ne da ne igram, nego ne spavam...
A sad već imam grafičku koja je jača od 1070...mislim jača je relativno da me se ne drži za riječ...negdje jača negdje slabija...
tak da nije da ću ja keširat 4300kn za novu, već samo nadoplata
markecSMB je offline   Reply With Quote