Citiraj:
Autor subabuse
U glavnom, TNO je remake jedne serije slicne law&orderu i tam je ubojica
totalno dvajsdeveti lik koji se pojavio u zadnjoj epizodi i nije imo veze s icim(nisam nis spojlo jer se hbo nece drzat toga nit najmanje i sve su opcije otvorene,niko sem njih ziher ne zna). Preporucio bi seriju jer pokazuje drstvo koje ima totalno uvrnut sustav vrijednosti gdje kazneni sustav transformira najveceg dobricu(kolko vec mi znamo?!) u totalno okorjelog krimosa,bez sansi za rehabiliaciju kad i ak izade van, jos to kaj
je podrijetlom Paki(citaj:za prsjecnog Amera terorist musli Arap) mu bas i ne pomaze. Hint:macka,alergija,astma, superK i straznja lesa strgana.
|
Da, serija je prije kritika američkog društva i što ''sustav'' može učiniti ljudima, a ne klasična detektivska serija s pogađanjem ubojice. I čini to vrlo dobro.
Citiraj:
No ono kaj je meni strasno uznemirujuce je razvoj jednog lika koji je sve u zivotu radio "kak treba"(kolko vec mi znamo!?),doslovce bilo ko od nas se mogao nac u toj situaciji i kak ce ga to promjenit za cijeli zivot sve i da ga puste iste sekunde.
Apsolutno nevjerovatno kolko su pazili na svaki detalj,serija cisti cener ak volis sockrimdramu.
|
Načelno se i s ovim slažem, ali mislim da je karakterna promjena prebrzo napravljena, doslovce kao da je prebacio switch iz + u - (što se doduše može objasniti okruženjem koje traži brzu prilagodbu), dok su druge manje bitne stvari pretjerano razvučene.
Tako da cenera ne bih dao, ni devetku, ali jednu izvrsnu osmicu bih.