Apsolutno mi nije jasno nekaj, ta barijera od 1080@~75-100hz max je vec odavna srusena i to s gtx970 max, ne kuzim zakaj neku grafu koja dobro radi na najstandardnijoj rezi vec vise od 5 godina.(btw.ak se ne varam jos sam tam negdje 2008 imao samsung t260 1920x1200 i brijeem hd4890 1gb,mislim da je jos ddr3 bio aktualan, sve je pokretalo ko blesavo),kuzim da su nabubali nove eyecandy divote u nove naslove i svijetove vece od zivota itd, al , prodavat kao gpu koji sve igre zmaksane pokrece,u 1080 u oko 80fps-a mi jee nekak,prodavanje luleka,mislim, ko da su prepakirali lanjski snjeg, spustili malo cijenu i to sad reklamiraju ko drugo kristovo uskrsnuce. Pa ja sam sa svojom bivsom dobrom starom podcijenjenom gtx660 igrao sve nove naslove(ruku na srce nekaj je bilo na mid,nekaj na high,nekaj na ultra, al u cijelini recimo da je vecina igara bila na bar high) na bar 30fpsa, nikad nize,sam vise. Pa nije reza najveci gutac resursa, gluposti kao (ne bedastoce tipa fxaa, pravi aa)antialiasing veci od x2,4k texture i katastrofalno implementirana teselacija muce grafe. Kolko je rx470 jaca od recimo gtx780 il gtx970?
Isto,recenziraju se grafe kao cudo od performansi za 200$(480) i pretpostavljam da je 470 cudo od 150$, a nit u americi ih nema po toj cijeni. Nisu oni napravili nikakav nevjerojatan proboj nekakvih ludih performansi u tom cijenovnom rangu, vec je to cisto prirodan razvoj.
Nakon 3 generacije mid gpu ima performanse starog flagshipa, a s druge strane gtx060 koja je navodno bolja,brza,tisa ,hladnija i s manjim tdp se fakat moze nabavit za 270$ u us. Ne zelim pokrenut neki flamewar,svi smo prestari za ta s®@|\|Ja al htio bi bar negdje vidit neko kriticko razmisljanje s obzirom na dostupne podatke a ne svaki put kad nekaj novo izadje sam hvale. Poanta je, kad sam piknuo 2012te 7970(~2300kn nova onda) umjesto 560ti, osto sam paf ,ko da sam promjenio cijeli komp, negdje 60-80% bolje performanse, sve je letilo ko blesavo i osjetilo se da ima jos lufta sa strane pun kufer. Od onda nisam vidio da unutar jedne -dve generacije bude takav pomak a da ralika u cijeni nije kakvih 3000kn.