View Single Post
Staro 09.08.2016., 22:19   #686
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Meni je bilo razlike u kvaliteti zvuka ako pricam preko 2G ili 3G mreze. Ne znam pozadinu toga svega pa me samo zanimalo znas li mozda na kojoj vrsti mreze ti se to dogadja?
Noup, radi se o kvaliteti speakera.

Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
Imam dojam da nisi nekaj pretjerano zadovoljan mobitelom, većinu stvari koje si nabrojao na desetki su mane-boljke..
Generalno gledajući, uređaj ti je iznenađenje i to ugodno iz android tabora, al kolko vidim još ti nekaj fali da dojam bude u rangu 6S

Nego, daj mi reci, dal si zadovoljan baterijom?
Neki hvale bateriju neki pak vele da je tak-tak..

Onak na prvu bi rekao da mob s tim hardverom, zaslonom i tim kapacitetom baterije trebao bit ok, ipak, teško da stane uz bok S7, bar prema pročitanom na netu..
A shvaćam da nijedan mobitel nije savršen, pa tako ni 6S. Koliko god je dobar u nekim stvarima, živcirao me u drugim. Ipak, s HTC10 se može okej živiti. Nema strašnih dealbreakera. Ako isključim koliko vezan za Apple ekosustav (syncanje Safari historyja, bookmarka, lozinki, itd.), 6S mi uopće ne fali. To nisam mogao reći dok sam imao Moto X 2014 ili S7E. Koliko god HTC10 ima problema na nekim područjima, toliko su druga uglancali što se tiče Androida i HW-a.

S kamerom treba biti oprezniji, ali mogu se izvući dobre fotke. Nije point, shoot and forget kao 6S ili S7, treba se malo potruditi. Po meni idu phase detection AF koji je kralj, a tek daleko dolje mogu biti laser AF (možda bi idealno bilo imati i laser i phase jer bi se mogli nadopunjivati) i ostale metode. Šteta što su zeznuli sa staklom. Ne znam dal je sapphire, ali to bi objasnilo ovaj glare. Čudno da nisu niš naučili od Applea koji se opeko prvi put kad su implementirali takav cover na 5S ako se ne varam. OIS je puno normalniji nego na S7, tamo je prezamjetan i radi dosta distorzije na videu.

Ekran je zakon. 1440p je malo overkill, uvijek troši barem 50% baterije, ali je RGB, Sharp panel i može se fino birati između sRGB i Vivid moda. Danas sam ga prebacio iz sRGB nazad u Vivid, neka bude veselje i neka bude bojaaaa! Skuži se itekako da Appleova "retina" s 326ppi zaostaje kaj se tiče samo rezolucije i ppi. Sweet spot na ovu veličinu bi bilo 1080p, ali neću se buniti. Kaj se tiče kalibracije i color gamuta, tak i tak za veliku većinu ljudi to niš ne znači dok god je ekran dovoljno dobar jer je to uglavnom stvar navike. Mislio sam da će meni značiti jer volim nitpickati oko takvih detalja, a svejedno sam sad odabrao vratiti se na vivid mod koji nema 100% pogođene boje, ali je zato veseliji.

Za procijeniti bateriju trebam još malo vremena s njom, tek je prošlo tjedan i nešto. Ogroman plus je da se mob jako, jako brzo puni s obzirom na veličinu baterije. U zadnje vrijeme usmjerim klimu na njega ili ga metnem na hladan granit da se ne grije previše. Temperature baterije odu u 40-45C prilikom punjenja ako to ne napravim, a to je katastrofa. Otkako sam metnuo PnP&Thermals tweak, mob se ne zagrijava u YouTubeu i ostalim aplikacijama za koje je profil podešen jer gasi većinu jezgri. Mislim da u svakom slučaju kako god ga koristio mogu dobiti 4+ SOT, ali kako sam rekao, još je prerano da to mogu procijeniti jer neprestano prčkam po njemu. Mislim da to ide i dosta više. Stvarno ga ne mogu usporediti s S7E (koji ima i dosta veću bateriju) jer sam ga imao prije par mjeseci.

Jučer sam metnuo Viper ROM koji me isto tako iznenadio. Taman sam podesio još neke sitnice (quick settings za koji me čudi da ne možeš po defaultu zamijeniti useless opcije s korisnim, power button double press za paljenje kamere, power button long press za paljenje flashlighta - oni swipeovi po ekranu su gimmick i rijerko su mi hvatali). Mob je sad 99% vremena skroz fluidan i uopće nemam zamjerke.

Eto, na kraju cijele priče ne mogu vjerovati da sam uspio pobjeći s iOS-a i Applea (barem kaj se tiče mobitela - iPad i MacBook Pro ostaju zauvijek). Po svemu sudeći, iPhone 7 neće biti nekaj posebno u odnosu na 6S (badava mu to kaj će biti 40% brži kad je 6S i ovak i onak prebrz za ono kaj SW može). Vidjet ćemo koliko dugo će ovo trajati, ali sigurno bude. Nemam neku volju vratit se na 6S, a stoji mi u ladici.

U svakom slučaju žao mi je kaj je prodaja HTC10 tak loša - mob je zaokruženo dosta bolji od velike većine razvikanijih imena.

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 09.08.2016. u 22:26.
IcyTexx je offline   Reply With Quote