Citiraj:
Autor Mileni
@IcyTexx
Cudno, jer bas su htc10 hvalili da se ne grije. A po jednoj stvari se ja i ti razlikujemo, ja ponajvise zelim htc10 radi htc-ovog softwarea. Ako si bas isao na AOSP, trebao si ici ili po nexus, ili pak OP3. Citajuci tvoj opis, mislim da bi ti op3 bolje legao od htc10.
A ja od OnePlus mobitela moddanjem radi koliko-toliko dobrog htc-a
Pocetkom devetog kad se vratim s odmora uzimam i ja jednoga. Samo mislim da cu ga naruciti izvana, garancija je ionako internacionalna.
|
Uf... Ne vidim kako se HTC10 ne bi grijao.

Tek nakon primjene posebnih profila i modova da malo smiri SD820 postaje manageable.
Nemam niš protiv softwarea koji su metnuli gore, baš je Nexus-like od početka. Ti ćeš morat flashnut neki ROM sa Sense stvarima koje su maknuli s HTC10. 6P i OP3 su mi preveliki, a OP3 dodatno ima PenTile AMOLED kojeg ne podnosim (da ima 1440p, možda bi ga uzeo).
Uglavnom, HTC10 bez obzira na spomenute mane je prvi Android mobitel od 2008. otkad nosim iPhone sa sobom, a da ga ne želim vratiti nakon tjedan-dva korištenja.
Citiraj:
Autor CROcodile20
U vezi teardown-a, zar nije slično napravljen i novi Iphone 6s ?
u svakom slučaju mi se ovo ne sviđa, recimo baterija počne rikavati (kraće traje) za godinu i pol, nemreš je zamjenit, a da cijeli mob ne razhebes
|
iPhone već dugo nema sendvič konstrukciju (kao ni hrpa ostalih top Androida). Niš nije zaljepljeno, rastaviš ga sa šarafcigerom. Između ekrana i kućišta imaš samo jedan layer komponenti. Dvije trećine je baterija, trećina je motherboard. Kod HTC10 imaš ekran-frame-baterija-motherboard sve u sendviču. I to kao da ga je dijete crtalo. Tehnički mi je nevažno jer ga ne planiram zadržat više od trajanja garancije, ali SOC nepotrebno grije bateriju i obratno. Temperature baterije se nerijetko penju iznad 40C kako za vrijeme punjenja, tako i u normalnom korištenju.