Citiraj:
Autor Mileni
Zanimljivo. Citajuci po netu, neki imaju problema sa ovime kao i ti, dok drugi nemaju, dapace, kamera im odlicna. U svakom slucaju generalni zajeb htc-a, jos gore ako neki imaju problem dok drugi nemaju. Ovako bi mozda bio softwerske prirode, no ocito nije.
Osim kamere, kakav ti je mobitel? Pretezito mislim kakav ti je touch?
|
Mob mi je zapravo super. Nije toliko fluidan kao iP6S, ali je "good enough" da me ne živcira.
Touch reagira baš kak se spada i kako očekujem, direktan je i s malo latencyja. Naravno, kad zanemarimo Androidov acceleration scrollanja na koji se lako naviknut s ovako dobrim prepoznavanjem toucha.
Ono što zamjeram mobu je da se dosta zagrijava i zbog toga baterija dosta pati (iako manje otkad sam stavio drugi kernel i profile od ivicask sa XDA. Zadržao sam stock ROM i maknuo hrpu HTC-ovih gluposti. Više nemam HTC-ovih appova, a dialer i kontakte sam zamijenio sa stock Googleovima. Izbrisao sam i HTC-ov lock screen i sad imam vanilla AOSP. Mobitel je skoro Nexus. Probao sam i ona dva custom ROMa, ali imam osjećaj kao da sve to djeca rade. Buggy su i više bloated nego što su dobri.
I još mu zamjeram način na koji su ga napravili. Što god da mu se desi, praktički je nepopravljiv. Imaju onaj katastrofalan interni sendvič dizajn i SOC zagrijava bateriju i obrnuto. Nema teorije da ga zadržim dulje od isteka garancije. Obzirom na debljinu, ima nepotreban camera bump. I dalje u HTC-u ne znaju dobro napraviti interni dio, da su pametniji stala bi ili veća baterija ili bi bio puno tanji uz sve ostalo isto.
E da, i ono što mu najviše zamjeram je skroz nesposoban auto backlight control.
Evo teardown:
Citiraj:
Autor coconut
Da, moj S7 nema takvih problema. A nije imao ni S5.
|
Bah. Svi imaju problema s time. Leće na mobovima su tak male da im smeta otisak prsta, nemreš protiv toga.
Evo primjera sa iPhone 6S. Zanemari JPEG kompresiju i lošu kvalitetu, pullao sam ih s FB Messengera jer sam u međuvremenu izbrisao originale. Ali se svejedno vidi razlika.
Skroz masna leća:
Jedan fingerprint na leći:
Čista leća: