View Single Post
Staro 08.08.2016., 19:42   #676
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor Mileni Pregled postova
Zanimljivo. Citajuci po netu, neki imaju problema sa ovime kao i ti, dok drugi nemaju, dapace, kamera im odlicna. U svakom slucaju generalni zajeb htc-a, jos gore ako neki imaju problem dok drugi nemaju. Ovako bi mozda bio softwerske prirode, no ocito nije.

Osim kamere, kakav ti je mobitel? Pretezito mislim kakav ti je touch?
Mob mi je zapravo super. Nije toliko fluidan kao iP6S, ali je "good enough" da me ne živcira.
Touch reagira baš kak se spada i kako očekujem, direktan je i s malo latencyja. Naravno, kad zanemarimo Androidov acceleration scrollanja na koji se lako naviknut s ovako dobrim prepoznavanjem toucha.

Ono što zamjeram mobu je da se dosta zagrijava i zbog toga baterija dosta pati (iako manje otkad sam stavio drugi kernel i profile od ivicask sa XDA. Zadržao sam stock ROM i maknuo hrpu HTC-ovih gluposti. Više nemam HTC-ovih appova, a dialer i kontakte sam zamijenio sa stock Googleovima. Izbrisao sam i HTC-ov lock screen i sad imam vanilla AOSP. Mobitel je skoro Nexus. Probao sam i ona dva custom ROMa, ali imam osjećaj kao da sve to djeca rade. Buggy su i više bloated nego što su dobri.
I još mu zamjeram način na koji su ga napravili. Što god da mu se desi, praktički je nepopravljiv. Imaju onaj katastrofalan interni sendvič dizajn i SOC zagrijava bateriju i obrnuto. Nema teorije da ga zadržim dulje od isteka garancije. Obzirom na debljinu, ima nepotreban camera bump. I dalje u HTC-u ne znaju dobro napraviti interni dio, da su pametniji stala bi ili veća baterija ili bi bio puno tanji uz sve ostalo isto.

E da, i ono što mu najviše zamjeram je skroz nesposoban auto backlight control.

Evo teardown:

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Da, moj S7 nema takvih problema. A nije imao ni S5.
Bah. Svi imaju problema s time. Leće na mobovima su tak male da im smeta otisak prsta, nemreš protiv toga.

Evo primjera sa iPhone 6S. Zanemari JPEG kompresiju i lošu kvalitetu, pullao sam ih s FB Messengera jer sam u međuvremenu izbrisao originale. Ali se svejedno vidi razlika.

Skroz masna leća:

Jedan fingerprint na leći:

Čista leća:

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 08.08.2016. u 19:49.
IcyTexx je offline   Reply With Quote