@marioslavonac-prijatelju, sad je krivo vrijeme za kupovinu futureproof racunala.
1000€ koje si spreman ulozit u pc bi ti u skoroj buducnosti bila suma dostatna za fakat zvijer od kompa.
Idi na nvidiu zato jer je manje podlozna eventualnom bottlenecku s strane cpu-a.
Bez obzira kaj nvidia ima manje vrama, ima puno,puno bolju kompresiju tekstura tak da nvidijinih 4 il 6
jekao amdovih 8(opet,emoj meni verovat vec malo prosurfaj da vidis di je koji proizvodjac u plusu).
Isto,djaba najaci gpu ak ni jedna dobra igra nije optimizirana zanj.
s druge strane low high end nvidia gpui dugo drze cijenu, kad bi uzeo gtx060 i ako ti je cilj 1080p@60fps
kod apsolutno svih igri trenutno dostupnih za kupovinu ces moc zmaxat(iskreeno ne znam koja igra je trenutno najzahtjevnija al Doom za vulkan ,Ashes of Singularity dx12, metro za dx11,ARMA za cpu i Assassins Creed Syndicate je opcenito igra s najblesavijim zahtjevima za ultra , nek me ispravi ko zna bolje, u glavnom ak te igre tjera,tjerat ce bilo sta).
Za sad je nabolje bilo uzed intel+nvidiu(to pricam kad bi u potpunosti mjenjao pc), ak se stvarno situacija promjeni u sljedecih 6-8 mjeseci , ne ce ti bit problem prodat
gtx60 uz minimalan gubitak na vrijednosti(s tim da si racunaj da ak kupujes novo u ducanu, cim izadjes iz ducana, gubis~25% vrijednosti) ak reagiras na vrijeme s prodajom.
rx480 je nesto slabija od gtx060, no i 7950 je bila tu negdje kao i gtx670, al posle su je komparirali i s gtx770 i tak to.
S obzirom da vec imac cpu koji je vruc i guta, nvideia je hladnija i manje trosi .
U glavnom, ne ce ti lova (kolko sam skonto,sezonac si i oces se pocastit kad dodjes mado)i hardwer nigdje pobjec, ima tog na vagone, nije njima problem napravit vec nac raju koja ima pare za kupit.
ak ces ic na 480, mozda moras uzet novi psu,ak bas uzimas psu onda je bolje da uzmes jedan posteni koji ce ti trajat bar 2-3 builda,odma ti se sve nekak izravna.
Il rijesi sve i sjedi na parama 4-6 mjeseci (taman ce izac igri da imas kaj igrat,vec oko bozica ce se vidit kolko ce igri bit za vulkan,dx12 itd) il samo upikni gtxx60 i sto kolega kaze ssd i za sve sta je izaslo do sad si ziher miran.
PC ti je ok, samo ti je gpu nesrazmjerno preslab u odnosu na ostale komponente, a on je daleko najvazniji za igre trenutno.
Mozda rabljenu gtx970? 980?(ovo iskreno nit ja ne znam jel se isplati)
U glavnom, nemoj pokusavat futureproofat,samo best bang 4 buck gpu i deri.
11