Tema: Automobili
View Single Post
Staro 08.08.2016., 13:57   #23092
IcyTexx
Premium
Moj komp
 
IcyTexx's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,707
Citiraj:
Autor D1viry Pregled postova
Nakon 2k km autoputa u tjedan dana, mogu samo sanjati o kaznama za desno pretjecanje, sporu vožnju u lijevoj traci, bespotrebno kočenje i ostale idiotske manevre na cesti. Velik broj sranja rade naši vozači, ali jedan je bio car. Prije Demerja, majstor po suhom, lagano osunčanom autoputu bez vjetra vozi ladno 90km/h i tako i obilazi, koga može. Stvorio čep pred Demerjem, a na naplatnim kućicama kolona od 200m. Jedna budala zaštopa autoput. Užas.
Nije problem što on vozi sporo, nego što vozi sporo u lijevoj traci i svi normalni se naredali iza njega. Bilo je par kamikaza koje sa desne obilaze, a ostali lijepo iza i stvorila se kolona. Ako nisi sposoban u 2 popodne voziti brže od 90km/h, onda nemoj na autoput. Btw, auto je potpuno ispravan jer je odjednom krenuo prašiti 150km/h i tako smo se oslobodili njega.
Drugi biser je stalno bio lijevo dok neko ne naiđe, a onda se micao desno pa opet nazad lijevo. Taj je išao za SB. Kretenizam na kvadrat.
Ja sam se sad vratio iz Italije nakon 1500km i mogu reći da oni voze još gore. Toliko iznenadnih kočenja dosad nisam zbrojao u svojem vozačkom stažu kao u zadnja dva dana. Ni zbog čega posebnog. Na kraju mi je tempomat bio podešen na skoro najveću udaljenost od auta ispred što kod nas skoro nikad ne koristim. A tek njihova vozačka kultura - činjenica da su skoro svi auti naprijed i iza na bumperima izguljeni dovoljno govori. Kao što su i mene izgulili na parkingu, a bio sam savršeno unutar mjesta.


Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
Ti si isto malo kulturniji vozac bit ce.

Vrati se u autoskolu pa prodji dio kakvu prednost imaju vozila pod rotacijama i kako im se kulturan vozac mora maknuti.

Ovo sto ti pises je cista prgavost u prometu.
Prgavost u prometu je bez konkurencije najiritantnija stvar koja postoji.


Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Čisto primjera radi...situacija u SAD-u koju sam doživio.

Čuješ sirenu, ne vidiš tko i što ide. Apsolutno svi auti se miču skroz uz rub ceste i zaustavljaju se. Nema čekanja da se vidi tko i što ide. Odmah se slijedi procedura. Stojiš i čekaš dok ne prođe vozilo sa sirenom. Kad prođe, promet ponovo kreće.

Koliko god se busamo da smo dobri vozači, prometna kultura nam je katastrofalna.
Evo prekjučer se vozim Slavonskom 90km/h (zona 80km/h) u desnoj traci i paralelno mi se u lijevoj vozi lik s 91km/h. Od iza nadolazi hitna s valjda 110km/h pod sirenama i u žurbi u lijevoj traci, a ovog lika ne dira. Naravno da sam stiso gas i prebacio se ispred njega da ovi mogu proći desnom trakom. Taman da nisu trebali ni kočit. A ova budala i dalje niš ne kuži, možda si u glavi i misli "zakaj bi oni imali pravo ovak vozit". Lik je imao dosta vremena zakočit i ući iza mene u desnu traku ili ubrzat da ih propusti, ali jednostavno ga nije bilo briga.
IcyTexx je offline   Reply With Quote