Tema: Automobili
View Single Post
Staro 08.08.2016., 11:34   #23089
bertone
Premium
Moj komp
 
bertone's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,018
Citiraj:
Autor Željac Pregled postova
Jesam, ali ako se čovjek nema gdje maknut- nema se gdje maknut ( možda onda bolje da i on nagazi dok ne ulovi mjesto za maknut se). Stvaraju paniku.
Pogotovo u slučajevima gdje nisu u prednosti a od nas se očekuje da postupimo suprotno.
Pa i ne moraš stati ako se nemaš gdje pomaknuti... smiješ ubrzati i sa sva četiri žmigavca im dati do znanja da si ih vidio i da ćeš ih propustiti čim budeš mogao - to nigdje ne piše i ne ući se u AŠ ali bi te instruktor ili iskusniji vozač usmenom predajom trebao to naučiti... to neznanje ili nerazumijevanje i je razlog panike koju navodiš, a pravo na odluku da li imaju prednost prolaska ili ne, vozači drugih vozila nemaju iako si često uzimaju to pravo.

Citiraj:
Autor Željac Pregled postova
(i to za prelet sam imao na umu na ono razmicanje na autocesti. Zamisli si kolonu izmedu luckog i bosiljeva, svi gmizaju 40 na sat, masa ljudi i auta... kako tu uopće održati ikakva pravila- na umu mi je obiljaženje. Svi bi se rado vozili 140 umjesto 40. I u ostalom, zasto se ta interventna vozila onda nisu vozila po zaustavnoj traci ?! )
Koriste i zaustavnu traku ako mogu, no manja je opasnost da se na AC sva vozila razmaknu lijevo i desno i da vozilo pod rotacijom vozi po sredini... bem mu miša pa nisu kolnički trakovi na AC široki 2 m nego minimalno 3.2 m


PS. Netko je napisao da ga vozila policije (ili policija) nerviraju kad idu pod rotacijom i kad ne kažnjavaju vozače koji im se ne maknu... pa pobogu, da imaju vremena zaustavljati i kažnjavati vozače ne bi vozili pod rotacijom

EDIT: Potpisujem ovo što je napisao @Garro, ali ni to nigdje ne piše niti se ući u AŠ (mislim na stupnjeve hitnosti) pa ostaje samo usmena predaja.

Zadnje izmijenjeno od: bertone. 08.08.2016. u 11:39.
bertone je offline   Reply With Quote