Citiraj:
Autor vuk9
Ekipa planiram se prebaciti s HT-a na Iskon čisto jer će me izaći 130kn manje mjesečno s još boljom ponudom (bar na papiru).
U HT-u imam njihov trio paket + sportski TV paket = 350kn/mj.
Ne treba mi telefon, tako da ću u Iskonu uzeti duo paket - internet(10/512) i TV (osnovni paket programa, ali ima one koje u HT-u plaćam dodatno) = 220kn/mj.
Znam da je HT vlasnik Iskona, znam i da neki drugi operateri nude slične cijene kao i Iskon (Optima, H1) i da Iskon koristi HT-ovu infrastrukturu (bar u manjim gradovima) pa mi nije jasno zašto je ovoliko razlika u cijeni?(jednostavno ne vjerujem da je usluga toliko lošija i sporija kod drugih operatera i da se stalno javljaju neki problemi  ).
Druga stvar koja me zanima, koji bi uopće mogli nastati tehnički problemi ako pređem na Iskon s obzirom da oni ionako koriste HT-ovu infrastrukturu u mom gradu?
I zašto HT jedini od svih mogućih operatera ne nudi opciju paketa samo Internet i TV nego uvijek mora biti uključen i telefon?
Siguran sam da netko ovdje na forumu ima odgovore koje tražim 
|
nije ni kod HT obavezan telefon samo cijenik je tako složen da ti se više isplati sa telefonom nego bez,recimo kod mene je bilo bez telefona 10 kn manje mjesečno,ali 600kn uvođenje odmah pa 24 x 10 je manje nego 600 kn,problemi će nastat kad završe sa postavljanjem ormarića(skračivanje petlje),veliko pitanje je tko će od operatera imati pristup njima i dali će itko osim t-coma i imati,ht(t-com) sam finacira i nebi bilo nelogično,da ih i sam koristi posljedica bi bila još veće zapuštanje ionako već zapuštene bakrene mreže,normalni internet i iptv bi mogao jedino dobiti od t-coma bez nekih dodatnih bušenja po kuči-stanu,jedina alternativa bi bio vip(b-net) i vremenom cijene bi gotovo sigurno išle gore,cijelu tu procedururu hakom gleda prilično nezainteresirano,kupuju se operateri da bi se ugasili (amis,optima) što bi nas potrošaće trebalo bar malo i zabrinuti.