Citiraj:
Autor DANCI
Ti iz adriatixa šuti, prodao si mi mačka u vreći za 300kn s onim punjivim patronama i bojama koje nisu nikad proradile kod pisanja. Printer prihvati pa neprihvati pa ajde resetiraj i tako u krug. Tek kad sam to pobacao van i stavio sve 4 boje od Maxnavije tada je printer počeo pisat. Kad sam te zvao za savijet rekao si mora raditi mora raditi samo stavi opciju čišćenje glave više puta, naravno da nije proradilo ni nakon 7 puta čišćenja. I još k tome tvoja matematika je ista kao i kod političara niš koristi, zašto ? Zato što ni ti nebi prodao printer za badav. Uprincipu neračuna se cijena printera već cijena boje, printer jednom platiš i imaš ga, zatim cijena printera uglavnom varira od 200-20 000kn.
Zato se računa cijena otiska na papiru. Crna originalna boja košta 80kn i mogu isprintat 360 stranica, što znači da me otisak po papiru izađe 0.22kn, odnosno 22lipe. A boja dođe isto nekih oko 80kn i imam za 200 stranica ili u prijevodu 0.4kn ili 40lipa. Pričam za originalne boje, a ne o zamjenskim bojama kakve ti nudiš koje su niš koristi skup sa onim punjivim patronama koje si mi prodao !
Ma već je rekao forumaš OuttaControl da su se i kod Canona zapekle glave tako da je to isti k kao i kod Epson-a jer glave imaju na printeru umjesto na patroni. A kad se glava na patroni zapeku onda nije važno, bacim patronu i kupim novu.
|
To nije bio problem u printeru već u trajnim kazetama. Naime Epson je postavio zaštitu na chipove.
I sad u to vrijme ta zaštita se nije mogla riješiti drukčije nego se je morala emulirati tako da svaka kazeta mora imati bateriju za emulaciju. I naravno svaka ta baterija ima svoj rok trajanja. Bilo na zamjenskim ili trajnim kazetama. I ovo što opisujete je problem potrošenih baterija koje su potrošni materijal. I zbog tih baterija hrpa zamjenskih kazeta koje sami spominjete završila je na smeću. Dok kod trajnih kazeta te generacije bilo je moguće zamjeniti samo istrošenu bateriju.
Današnje bilo trajne kazete ili zamjenske za Epson BX 305 nemaju više bateriju. Tako da nema toga problema. Ali to ne znači da sa novim najnovijim modelima opet neće isplivati neka nova skrivena mina koju nećete doznati sve dok ne kupite neki novi najnoviji model printera.
I naravno za taj problem će biti potrebno neko vrijeme da se riješi. I tako se vrtimo u krug.
A što se tiće onog HP za 800 kn ste dobili 10 ml crne tinte i 5 ml kolor tinte,
A onog Epsona nisu sredile trajne kazete već tinta u zamjenskim kazetama iz prostog razloga jer kapacitet trajnih kazeta je 10 ml. A zamjenskih 3.5 ml. I sad ukoliko ne pazite pogotova sada ljeti pa prije godišnjeg ne zamjenite i stavite u printer nove full pune zamjenske kazete onda po ovim vručinama jednostavno minimalna količina zaostale tinte koja se nalazi u spužvicama zamjenskih kazeta postane pre gusta i na kraju kristalizira se u kanalima.
Dok ukoliko koristite trajne kazete i redovito ih dopunjavate nikad u kazeti ne ostane manje od 6 ml tinte i u naj gorim vremenskim uvjetima takva tinta ne gubi bitno na gustinii. Te ne dolazi do kristalizacije tinte u mlaznicama.
Znači iz svega se može vidjeti da je bila riječ o korisničkom problemu. Neupučenosti aljkavosti ili slabih živaca.
Odnosno da je za neke korisnike zamjena kazeta zajedno sa glavom ipak najpametniji odabir. Ali čisto iz pozicije mentaliteta korisnika a ne zbog same tehnologije.
I kad je tako onda korisnik ima i da plati za svoj mentalitet >>> principijelost<<< primjerenu cijenu.
Ali isto tako dobro je znati u čemu je razlika i koliko ta razlika košta.
Znači zamjenske trajne kazete sa 400 ml tinte vas dođu 300 kn + PDV A za te iste novce kad koristite nove kazete sa novim glavama dobite cca 2* 5 + 2 * 10 ml
Pazite !!!
Inače potrošnja tinte u ml po otisku je jednaka