Tema: Iskon
View Single Post
Staro 05.08.2016., 12:39   #3684
Froxie24
Registered User

Datum registracije: Feb 2015
Citiraj:
Autor CyberDemonVZ Pregled postova
To bi značilo da će netko (T-COM?) dobrovoljno promjeniti SVE loše ili neispravne kablove u svim gradovima, selima i na otocima i da će po CIJELOJ državi napraviti toliko centrala ili mini centrala da će svatko biti na manje od 2 km od njih?
Meni zvuči kao sci-fi
Ne mora nužno on biti suučesnik ako neće ima tvrtki koje bi sigurno htjele sudjelovati. Nisam siguran, dokumenat je velik imam ga još dosta pročitati ali mislim da onaj tko gradi taj je i vlasnik infrastrukture. Kažem nisam siguran.
Vlada je sastavila 3 kategorije investicijskog modela.
Model A, B i C.

Model A daje odgovornost projektiranja i gradnje pod vodstvom privatnog operatera koji ostaje vlasnik novoizgrađene infrastrukture pod uvijetom da ne remeti tržišno natjecanje.

Model B daje odgovornost na tijelima javne vlasti a novoizgrađena mreža ostaje u javnom vlasništvu a mrežu izgrađuju privatne tvrtke.

Model C daje isto odgovornost tjelima javne vlasti ali oni mogu sklopiti ugovor sa privatnim partnerom (vjerojatno operateri) koji će izgraditi mrežu održavati i upravljati njome. Prednost tog modela je što dio financija ulaže privatni partner a pola javne vlasti tako da se sve financira pola pola. Nakon isteka ugovora tj max 40 godina mreža se vraća u javno vlasništvo.
Naravno operater koji sudjeluje ne smije nuditi maloprodajne usluge na izgrađenoj mreži već samo veleprodajne usluge.
Froxie24 je offline   Reply With Quote