pozz, p7,p8lite,homtom h6, redmi note 3 pro,lg g3,ulefon k6000 plus,galaxy note 3 n9005, asus zenphone 2(onaj s intelovim atomom i ddrl3 ramom). Razlika od najeftinijeg do najskupljeg je jedno 50€. Iskreno, uzeo bi sammyja note3(doslovno imam osjecaj sa jw ro kos uvojek najaci mob od svih gorenavedenih sam me muci jel se to da dic do marshmellowa i ak da jel to neka tlaka s odinom,pretpostavljam da je xda scena za sgn3 n9005 prebogata) s druge strane onaj redmi note3 pro svi hvale, kolko su ta dva moba zapravo udaljena jedan od drugog?
Bitno kod mobitela mi je da je user expirirnce sto blizi desktop racunalu(dakle ,poskidao bi sve appove da mi je mob sto slicniji windozama:dolphin za browser, fallout 1,2 i resto prek dosboxa,scummvm, sto veci ekran, sto brze, isto, ak ocu rootat i instalirat neki lajt kernel da mogu zahebyt bez straha da sam briko.
vidim da novi flagshipovi (android 5.0,6.0) imaju oko 1.3-1.8ghz dok je onaj krait bio na 2.8ghz, sta je to kao neka optimizacija androida,promjena logike u dizajnu(manje ghz ,al brze)? U glavnom, koji mob bi bilo od svih gorenavedenih uzet da je najslicnije desktop pcu(nadam se da me kuzite, ne mislim pokretat witchera3 a mobu, vec ono samo zabava al ak treba upregnut da je i stvarni prikriveni teški radnik,a ne samo da glumi da je zapravo sposoban komad stroja)? gledam gsmarrena al meni je sve intel,amd,ati,asrock,nvidia. Nis mi ne znaci naziv snapdragon800,600,400,mtk6750,mali720,powervr i tom slicno.!? Sori na dugom postu al tipkamna 4.5" mobitelu i ak sad sve ne istpkam kaj mije na pa1meti necu nikad, i sutnut cu mob u zid jer imam cevape pa mail neki pisat mi je horrpr