Trenutno sam na 280, kloknuta sitno, do 1100 bez čačkanja po naponu i korištenja custom bios-a, prilično zadovoljan iako neke igre koje nisu pretjerao optimizirane me znaju "zabolit".
480 mi se isprva činila kao next step, e sad, stigla je i 1060, i eto ti dileme.
Ne vjerujem da će Nitro+ ili bilo koja druga poštena aftermarket biti ispod 2250, dok se u tom rangu nađe sad već Palit 1060.
Naravno, budućnost donosi dx12 i Vulkan (hopefully) te me to naginje na AMD stranu, no čekat ću još neko vrijeme da se to sve smiri. Ko zna šta će bit' s 490, ako bude isplativa, možda odem korak iznad i budem pripremljen za 1440p upgrade.
Jedno pitanje u vezi 1060. Sabirnica je 192bitna, 960 je imala samo 128bitnu što je navodno bio problem, bar kad sam u vrijeme kupovine 280 istraživao razlike, uvijek je tri puta šira sabirnica bila prednost kod 280. Kako se 1060 nosi s tim? Vidjeh spomen na nekom od PR bs slide-ova da Nvidia taj problem zaobilazi efikasnijom kompresijom nego u slučaju Maxwell-a i prijašnjih arhitektura, možda netko stručniji zna bolje odgovoriti na ovo