Zato šta ti svaka nova verzija bilo kojeg programa danas pojede memorije kao u prici...ono što je vrijedilo ima dvije godine više ne vrijedi, ne vrijedi ni ono od ima pola godine. Ovo što ti kažu za 4gb da je optimalno danas je realno 6gb...evo, ja imam quad Q6600 sa 4 gb ddr2 800, napravio sve nanovo instalirao, novi disk, napajanje i dok su bili windowsi samo i osnovni programi sve ok,ali cim sam par dodatnih i to osnovnih programa sa novim verzijama instalirao poceo je štekat. Nabavio sam nakon toga četiri puta 2 gb memorije (ukupno 8gb) i radi ko urica...očekujem probleme negdje za godinu dana..pa cu vjerojatno preci na nesto "teže". Jebiga industrija diktira uvjete...i svakom novom verzijom programa kojeg koristiš pojede par mb rama više i optereti dodatno procesor...sve dok ti hardwer jednostavno ne postone neupotrebljiv. Iskreno, mislim da u tvom slucaju nikakve nadogradnje nece pomoci, jednostavno tvoj laptop je pojelo vrijeme (citaj profit programskih i hardwarskih kuca). Kupit ces dodatno rame i dobiti možda godinu dana a i to ce vrijeme štekati za poluditi ti laptop...nakon toga će opet biti skoro pa neupotrebljiv..misim da je vrijeme da nabaviš nešto novo i ne bacaš novce na "upgrade" staroga...