View Single Post
Staro 25.07.2016., 17:04   #1073
subabuse
Premium
Moj komp

subabuse's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Bože,moram prec na laptop jer "razlozi". Imam i5-2500k, uvijek je bio hladjen s lc-cc-120(fakat natprosječno dobar cooler, sve me ga je strah hvalit ak se procuje da mu ne dignu cijenu, u rangu,ak ne i bolji od EVO 212, vak i od nekih AIO vodenjaka ak se uzme još i neka kvaliteta pasta=najbolje su isto poprilično jeftine). 99% vremena je bio na stocku, nekad je bio na 4,2(Witcher3) i 4,6(Doom),posudio sam GTX980 jer nisam htio ktpovat novi GPU za 1 igru(imam GTX660,isto jako podcijenjena grafa) a moram prec na laptop. Sa GTX660 mi nije nit imalo smisla ocat CPU,dosta je bio ugradjen Intelov Turbo na 3.8 ak je gdjegod trebalo potegnuti. Sad,imam tinfoil teoriju oko Sandy. Intel je baš počeo sa svojom tick tock shemom, Core Duo i Quad su bili prvi cpui di si je Intel povratio povjerenje, onda je izašla ona bijesna i7 980 serija, al Intel je još smatrao AMD kao ravnopravnog protivnika i vjerovao da je isti u stanju od nikud izvuc neki bjesni novi Athlon, dali su si truda sa Sandy Bridge ,ono ,u slučaju da AMD izvuče iz rukava nešto interesantno, kad ono iz AMDa sporo,vruće i puno struje vuče. Od onda Intel izbacuje doslovce 5-15% brže generacije(čak i sporije), naprosto se nemaju s kim utrkivati.
E,sad, rant, s obzirom da prodajem svoj, vidim da se raja boji kupovati K modele jer vlada misle da ih svi držimo na 5.0 na stocku il kaj ja znam. Poanta je da mi je ovo prvi prooc kojeg mi je fakat žao prodati,čak sam razmišljao prebaciti se na neki DIY ekstremnu casemodding, nekakav "kufer" napravit(di bi i monitor bio i miš i tastatura), sam si ubodem gtx1080,neko AIO vodeno ,H100i i miran sam još bar 5 godina)

Tak i tak mi zapravo treba mobilni desktop, Clevo kućišta su slična(al te lapove ne možeš ispod 15000kn).
Sad,interesira me koja 1155 mbo je mala,podržava sve nove dindje, može se na nju nafrljit jača grafa i dobar je ocer, isto, Jel postoji negdje na netu DIY casemodding zajednica koja brije na miniturizaciju i mobilnost, stavit prozirni plekdiglas na jednu stranu kućišta nije moding.
subabuse je offline   Reply With Quote