Citiraj:
Autor Brlja
A ja kad tražim 60kn za 45 minuta instrukcija iz matematike, onda sam skup... A ekipa drlja 150 ćuna za 45 min trenera ili za sat vremena instaliranja OS-a.
|
Da, 150 kn na dalje, ali to je cijena za osobu koja ima iza sebe kineziologiju, godine rada u struci, redovita dodatna školovanja i sl.
Osobno nisam nikada uzimao više od 150 kn/h, no ljudi znaju šta i koga plate.
Ima tu naravno i onih "lokalnih bildera", ali ljudi nisu glupi, jako brzo shvate da osoba nema pojma o anatomiji, ispravnom treningu, prehrani i sl. pa takvi ljudi brzo završe s poslom (a i sve više se ti ljudi tjeraju van iz fitness-a....zbog tih tukaca fitness dođe na loš glas).
- - -
Što se tiče servisa, više ništa ne radim bez prije dogovorene cijene....nema šanse.
One fore da te zovu ne znam kada navečer sam davno odhebao....mob mi je smanjen i mogu zivkati koliko god hoće.
Sjećam se kako sam kao klinac toliko radio da nisam imao jednu zimu skoro ni jedno popodne slobodno (nakon svog posla, naravno).
Onda dođeš kod osobe "x", slažeš kantu i taman dođe susjed pa bi eto bilo zgodno da dođem malo i kod njega (a sam OS i komo su naravno u pravilu uvijek bili u odvratnom stanju).
Sve sam to s godinama odhebao i nema više toga bez prije dogovorene cijene....nema šanse da radim za kavu i sok (većinom ni to).
Ljudi se još znali ljutiti ako nisi mogao doći istog trena!
Prije cca godinu dana su me navukli u jednu školu da pogledam mrežu, gratis naravno (saznao to kada sam došao tamo)....vidio u čemu je problem, rekao neka zovu servis kao i uvijek i to je to....jednom da sam to napravio besplatno, zvali bi me za svaku glupost i naravno očekivalo bi se da to napravim u dobrotvorne svrhe (kao, svi ti rade u školi pa se po nekima podrazumijeva da onda sve radiš free....makar i sada svako malo imam kod kuće neki prijenosnik iz škole koji eto napravim besplatno da ne ispadnem bezobrazan (a imaju osobu koja im za lovu radi servis)).
Znali su me prije zvati zbog takvih debilana kao što su media player-a i tisuće codeca koje su znali i instalirati pa na kraju totalno ništa ne radi.
Sve to sam davno odhebao, pogodi se cijena (nekada je niža, ovisi o kome se radi) i tek onda se hvatam posla.
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk