View Single Post
Staro 21.07.2016., 12:20   #339
Nick7
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2004
Citiraj:
Autor Igneos Eructid Pregled postova
Nisi ti mene shvatio, bojim se ja. Ne osporavam ja to sto ti govoris, nego govorim da to ne mora biti i7, vec bi MOZDA i neki celeron novije generacije bio dovoljan. Pod uvjetom da grafa vrti dobar dio matematike, proc nema toliko posla i MOZDA moze biti neki jeftiniji. Zato bih htio testirat.
U potpunosti sam ja tebe skuzio.
No, problem je da GPU ima vrlo ograniceni set instrukcija, a u slucaju igra, veci dio matematike (koji nije cisti dio 3D iscrtavanja) je tesko izvesti na dio da nacin na koji GPU radi bi mogao pripomoci.
Nadalje, kao sto sam prije vec rekao, GPU racunanje ima smisla na vecem setu podataka, gdje se moze koristiti paralelizam.

No, banalni primjer kad GPU nikako nema smisla: trebas obaviti neke 3 matemaciske operacija na nekom podatku. CPU moze to obaviti u recimo 3 ciklusa.
GPU za to vec treba duze, jer mu je IPC nizi. Nadalje, jos veci problem je latencija potrebna za prvo prebaciti podatak iz RAM-a PC-a u memoriju GPU-a, obavljanje operacije, i vracanje podataka u klasicni RAM.
I ta cijela 'zavrzlama' vec potrosi vremena kao 60-ak ciklusa na CPU-u, vs 3 ciklusa koji su trebali CPU-u da to obradi.

U igrama 3D iscrtavanje je samo jedan dio potrebnih resursa. Veci dio se trosi na AI, i sl. stvari...