Citiraj:
Jedno je smatrati a drugo znati iz prve ruke.
|
Tu ne mogu proturječiti.
Citiraj:
Na ovo ti mogu samo reci da onda nisi cuo postene elektrostatike ili premalo dobrih. Bez obzira sto ja mislio o MBL-u, to su neumoljivi zakoni nature i usporedba povrsine je u najmanju ruku
saljiva
Ovo siroce :
...se doista tesko moze nositi sa ovakvim povrsinama (Logan, Metaxas i Soundlab sa one znatizeljne)
|
Koji su to fizikalni zakoni koji MBL-u ne dozvoljavaju da bude bolji od elektrostata? Malo elaboriraj. Slušno, ne izgleda tako - nije vrag da su fizikalni zakoni slomljeni. Elektrostat nije u stanju postići takvu prozračnost u visokima, niti je bolji u srednjima, u najbolju ruku nešto ispred.
Citiraj:
Tamo samo 3 DE firme imaju ugled i prodaju se uspjesno jer su kompletni i seriozni proizvodi koji su tehnologiju za razliku od MBL-a razvili do kraja u kompletne zvucnike :
German Physiks
Duevel
Avantgarde
|
Za German Physiks ne znam pa ne mogu ništa reći, no Duevel ne koristi uopće neku inovativnu tehnologiju, osim što klasični elektromagnetski zvučnik cilja prema dolje na akustičku leću. Slabo je to, s tehničke strane, u odnosu na MBL.
A Avantgarde - slušao sam ih u 3 navrata (Trio) - osim što nema govora o postizanju fidelity-a na način na koji to postižu neke druge tehnologije, naravno i MBL, uopće ne znam što radi u ovom primjeru tvrtka koja proizvodi horne.
Citiraj:
Pogledaj molim te objektivno koliko sam zvucnik robuje na stetu integracije donjeg spektra samo zasto sto MBL zeli izgledati monumentalno i prodavati se kao alkemicarski zvucnik :
|
Nije mi jasno otkuda takva pronicljivost u tome da na osnovu izgleda kutije zaključuješ performanse. Ima nešto i ispod haube, but you already know that, right?
Citiraj:
Mclaren je kao i MBL prije par godina dosao na ideju > zasto oni ne bi skupili par fizicara, inzinjera i audio dizajnera i stvorili zvucnike koji pršte od tehnoloskih inovacija <
|
TAG McLaren je pomodarski brand za one kojima je važniji status nego reprodukcija, a patenti ovdje služe kao imperativ kod publiciranja - i to nije ništa loše.
No za razliku od toga, MBL ima patent - koji zbilja nešto znači, i radi. Bez obzira na tvoje mišljenje.
Citiraj:
Pa nije ih John popljuvao ali je u rukavicama rekao sto misli. Sam Michael Fremer inace ljubitelj analogije (sto je za pohvalu) je inace naj poznatiji prebjeg u audio svijetu. Covjek koji je radio u gotovo svim audio casopisima bas zbog "talenta" da hvali "neobicne" proizvode po potrebi
|
To se traži!
Nevezano uz temu, konačno sam poslušao mali Philips MP3 player - jako dobro zvuči, možda čak i bolje od iRivera, razmislit ću o njemu prilikom slijedeće kupnje. Jedino me malo sporost sučelja živcira, kao i slaba izlazna snaga (Jedva gura slušalice koje koristim).