View Single Post
Staro 18.07.2016., 15:01   #35
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Nakon 25 godina korištenja plina (prvo boce, onda gradski plin) i kojekakvih strujnih štednjaka/rešoa, prebacio sam se na indukciju. Nekoliko sudova ne mogu koristiti, a ostalo sve ide. Čak i stare rajnlike.
Čišćenje se svelo na jednom dnevno po 3 minute (voda i krpa). Prije sam čistio jednom tjedno po sat i više vremena. Neusporedivo. Brže radi, a potrošnju nisam provjeravao.
Kuća mi je sada komplet na struju. Znači sve. Komp, ruter, repeater, nas, bojler i frižider+zamrzivač su upaljeni 24/7. Perilice suđa i rublja rade jednom na dan, prosjek. Tv radi poprilično vremena, a Inverter trenutno ne radi baš puno.
Svi alati su mi na struju, čak i motorka i trimer. Samo su kosilica i auti na gorivo.
Po zimi se od 1.1. grijem i na drva, ali ne svaki dan, a sada nije ni zima pa to nije bitno za poantu.

Poanta je da sam maksimalni račun struje imao 1000kn za 12.2015. kad su bili minusi vani.
Račun mi je prosječno 400kn. Svi oko mene, koji imaju plin, troše i struje barem 200kn, a plina minimalno 500-600kn.
Struja ftw.

Btw, kuća je 95 kvadrata.

Zadnje izmijenjeno od: D1viry. 18.07.2016. u 16:09.
D1viry je offline   Reply With Quote