Tema: Automobili
View Single Post
Staro 15.07.2016., 07:04   #22709
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor tech Pregled postova
Skupo je to za unos. Doduse mozda mozes ostvariti neke povlastice na osnovu invalidnine.
Automatika svakak, mozda cak i dizela jer ce neka veca boca sigurno zauzimati mjesto u gepeku.

O tom citroenu ne znam nista, no ja bi svakak isao na nesto novije ako postoji mogucnost(prodas postojece aute..). Taj picasso bez jebemti premasuje 4000 eura da ga dobijes kakvog hoces tu na cestu.
je skupo i racunamo na nekih 30-35000 kuna. nazalost. ali kada pogledam ponudu kod nas, tog segmenta nema, a ono sto ima je skupo i bez nesto opreme.
a povlastica, nakon sto smo usli u EU, nema. nazalost .

Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
@Burko, s obzirom na malo specifične potrebe mislim da bi vam bolji izbor bilo vozilo kao što je Berlingo, Kangoo, Doblo i sl... neki s kombinacijom automatik+dizel, a prednosti su veliki prtljažnik s niskom utovarnom podnicom, prtljažnik pravilnog oblika i dobre zapremine, bočna klizna vrata i puno mjesta naprijed za ugradnju posebnih komandi, malo viša pozicija sjedala koja omogućuje lakši ulazak i izlazak i auta...
pogledao sam ponudu i par problema.
Berlingo - skup. Doblo jos skuplji, dok Kangoo nekako slabasan (75 konja), i potrosnja mu je malo zesca. iako su ovo sve dobre stvari sto si naveo, klizna vrata su prva liga kao i niska podnica, ali nema ih automatika, a da su prihvatljiviji cijenom i snagom.

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Imamo Xsaru Picasso doma od 2002.

2.0 HDi, 90 ks

Nikakvih problema s autom od trenutka kupnje, osim standardne boljke da je otišla pumpa goriva (svi 2.0 HDi su imali isti problem, na Citroenima i Peugeotima).

Ako je to zamijenjeno, nema nikakvih daljnjih troškova, pod pretpostavkom da je auto normalno korišten i održavan.

Stražnja klupa ima 3 identična zasebna sjedala, sva 3 se mogu pomaknuti naprijed/natrag, preklopiti i izvaditi. Podnica je ravna i ima dosta nizak utovarni prag.

Isključivo gledati Exclusive modele, jer imaju automatsku klimu, električno preklapanje retrovizora i još neke sitnice koje nisu na običnima bile dostupne ni uz doplatu.
gledamo benzince, ne dizele, tako da je ovo drugi motor na Piccaso automatiku (je 2.0, ali 136 konja, petrol). ovo je sve super za procitati, Exclusive model sam bas i gledao te za njega najvise zagrijan.

vise sam ne znam sto napraviti i kojim smjerom ici jer ima alternative, ali je alternativa skupa i rijetka za naci. kod nas skoro pa nemoguca za naci, preorao sam njuskalo uzduz i poprijeko, jedino slicno sam nasao je Mazda Premacy, komad jedan. nezahvalno skroz trazenje .

hvala svakako ljudi na savjetima, ako jos tko ima - slobodno ovdje ili na PM .

Burko je offline   Reply With Quote