View Single Post
Staro 14.07.2016., 20:14   #597
Rista
Premium

Rista's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
Ovako cu ti rec, zena mi ima 6s, i nekidan uzme u ruke moj note5, i gledamo slike i video,

I kaze, kako super to izgleda na tvom mobitelu, sve ostro, super izgledaju slike naspram njezinog 6s.
Mda, to je nekakvo mjerilo. "Ostro, lijepe boje", tako obicno izgledaju televizori u izlogu na zna se kakvim postavkama. Pravilno kalibrirani AMOLED zapravo ne izgleda ni izbliza tako "dobro", tj izgleda jako, jako blizu dobrom LCDu. Vecina bi cak rekla "isprano". Jedina prednost je kontrast koji opet vrijedi samo u odredjenim uvjetima.

Zadnja dva moba su mi imala AMOLED i pusiona sa tim ekranima je sljedeca. Ako kalibriras bar donekle boje, ekran vise ne izgleda impresivno na prvu npr ovaj slucaj gore kolege Gabre. Duboka crna je super ali samo dolazi do izrazaja u zatamnjenijim prostorima. Ostatak, boje, posebno svjetlije/bijela su daleko bolje na LCDu. AMOLED u tom slucaju ima losiju uniformnost i trosi vise struje. Ali , crna tema za stednju baterije? Da, ali za pravi efekt mora biti CRNA. I onda imas slucaj da pikselima treba ohoho vremena da se pokrenu iz toga stanja = ghosting kao na 10 godina starom PVA LCDu.

LCD je jednostavno bolji ali ovaj iz HTCa 10 se ne cini poseban po icemu.
Rista je offline   Reply With Quote