Imam neobičan problem s Optimom.
Na ADSL-u sam, sve optimino, selendra na moru, malo dulja linija, svjestan sam ograničenja brzine itd.
Problem je slijedeći: svaki put kad nakratko nestane struje ja ostanem bez pristupa na net, ali cca 5 minuta
nakon nestanka struje

Komp, modem (optima router u bridge-u) i router (SX763 + openwrt) su na UPS-u, modem ne izgubi sync, ali veza pukne i router se ne može više konektirati. Ista priča i ako modem stavim u router mode. Nakon toga jedno vrijeme je tako i onda se router uspije konektirati. Pomaže ako modem resetiram, onda se synca ponovno i sve proradi. Zovem korisničku, vele mi da je i njima čudno, vide da je modem syncan, ali user/pass kao da "nisu upisani", a meni router u log zapisuje
Code:
Wed Jul 13 22:33:38 2016 daemon.warn pppd[3296]: Timeout waiting for PADO packets
Wed Jul 13 22:33:38 2016 daemon.err pppd[3296]: Unable to complete PPPoE Discovery
Korisnička veli da sumnja da je kod mene problem, kao UPS ne reagira dovoljno brzo, ali na upit kako to da ne blokira odmah nego net pukne 5 minuta nakon nestanka struje nemaju objašnjenja

Kako imam OT paket predložili su mi njihov router, ali to bi bio neki zaključani Innobox bez mogućnosti da si ja podešavam što mi treba.
Ja sumnjam da je problem negdje u nekoj njihovoj opremi.
Kako provjeriti gdje je točno problem?