View Single Post
Staro 13.07.2016., 21:02   #4908
Stipest
Registered User

Stipest's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Evo da napišem dojmove povratka sa Kaona na Albis 9300. Definitivno nema zastajkivanja na HD kanalima. Probao sam 2 sata History HD (jedva), a puno više Nat Geo Wild HD i niti jednom se nije desilo. Očigledno je taj problem riješen generalno bez obzira na STB. Možda onda kad su mijenjali frekvencije. Na žalost problem sa Sport Klubovima HD je i dalje prisutan. Nema problema sa tonom kao na Kaonu ( nadam se da se neće pojaviti ) , ali zastajkivanje se i dalje dešava. Moj zaključak je da je očigledno problem frekvencija koju bi trebalo promijeniti. Nema veze sa LTE mrežom, jer ona emitira na preko 800 MHz, a SK HD su u frekvenciji 450 MHz.
Meni je Albis bolji od Kaona. Ima manje osjetljiv daljinski što meni odgovara kad pritisnem br 2 da ne izleti odmah 222, ima displey sa imenom programa i bitnije sa satom kad je u stand by-u , manje se grije i iako sam ga zadnjih dana baš ''mučio'' sa izmjenama programa, nisam ga trebao niti jednom restartirati (usput ima tipku 0-1 za restart koju Kaon nema).
Sve skupa , imao sa TT-ca, Albisa 8100 i 9300 i Kaona. TT-ca nisam ni koristio. On je tu bio samo radi kartice, ali od ova tri , Albis 9300 mi je najbolja opcija.

Zadnje izmijenjeno od: Stipest. 13.07.2016. u 21:13.
Stipest je offline   Reply With Quote