View Single Post
Staro 13.07.2016., 11:40   #768
panasonic
Banned

Datum registracije: Jan 2014
Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova
Stari moj, nije problem raditi za 50 kn/h samo je problem kad nakon nekog vremena vidiš da ta računica ne drži vodu i probaš staviti neku normalnu cijenu za svoj rad. Svi će te pitati kako misliš 100 kn kad si im prošli puta odradio sve za 50 kn. A kad-tad svi dođu do toga da 50 kn/h za uslugu instalacije nije dovoljno, ja sam uvijek svojim klijentima obrazložio cijenu i istaknuo da kod mene dobiju brzu i profesionalnu uslugu jer se dešavalo da su mi ljudi sami rekli da im je "jeftini" majstor iste stvari radio 3 sata a ja sve odvrtio za sat vremena. Nije stvar samo u tome koliko odsjediš kod klijenta, nekad moraš imati i instalacije i upute i čuda kod sebe kad ideš kod nekoga, priprema mi je nekad isto znala odnijeti po sat-dva vremena, neću niti spominjati koliko sam visio na internetu da bih polovio sve začkoljice backupiranja podataka iz svih mogućih verzija programa.
Gle, PC fušeri nisu članovi nekakve komore pa da moraju imati jednake cifre za naplaćivanje.
Znači, ako ću ja raditi za 50 kn to je zato što mi je to usputna i nebitna stvar.
Nekada ću uzeti 200 kn, nekada 100, nekada 50, a nekada ću odraditi besplatno ili za cugu, to je zato jer mi to nije primaran posao, nisam vezan za to i mogu u bilo kojem trenutku odbiti bilo kome popravljati PC.

A ovdje se pojedinci javljaju kao da su oni prisiljeni raditi za male pare i prisiljeni su popravljati ljudima PC-eve.
Zamisli, on je ljut jer stomatolog zarađuje više od njega.
Pa idi završi studiji stomatologije i zarađuj dnevno 5000 kn, ko ti brani.

Sve dok se to svodi na fušeraj, naplata može oscilirati dobrano jer nikome ne polažeš račune.
panasonic je offline