View Single Post
Staro 11.07.2016., 01:01   #745
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Iz iskustva... (možda samo imam takvu sreću)

- Traže brzo i jeftino jer kasni plaća/treba djeci za izlet/hranu/knjige...

- dolazak doma, početak posla i spašavanje podaka (iako sam rekao ranije da sve bitno spreme na disk/DVD...)

- dok instalacije traje ne radiš ništa, pa kad već ne radiš ništa, daj pogledaj moj najnoviji ajfon pa mi pokaži kako se koristi ovo/ono/prebaci brojeve/podesi cloud

- aha, ti se kužiš u sve to, pa daj mi pogledaj i tv/satelitski..., namjesti programe, sortiraj...joj pa ja imam 2 LNB-a a nisam znao, daj i to podesi kad si već tu.

- joj, a ja sam imao drugu temu na winampu, daj mi i to stavi

- zašto nemam sve bookmarkse u chromeu? jesi se ulogirao s google accountom? a kaj je to?

- onda sljedi tečaj pravilnog korištenja računala... ali zašto si mi stavio besplatni antivirus, to ne valja. Imao sam krekirani NOD.... Da, zato sam i ovdje...

Na kraju, to sve potraje preko 5h, koje sam potrošio na gluposti i naplatio ih 300 kn.

Šećer na kraju, telefonski pozivi za svaku sitnicu u svako doba dana i očekuje se rješenje iz rukava ili Teamviewer....bez naknade naravno.

Srećom... nakon nekog vremena se opametio...

100 kn/h. Kad me nazoveš, dobiješ instrukciju da napišeš sve probleme i pitanja u Word dokument, pošalješ i izabereš dan kad želiš da dođem. Imaš random pitanje...ne znam, piši na popis.

Dođem, odradim listu u sat vremena. Za sva dodatna pitanja, imaš novi word dokument. Vidimo se u idućem terminu ili započinjemo idući sat.

Što si bolji prema ljudima i prilagođavaš se njihovoj situaciji, više te iskorištavaju.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline