View Single Post
Staro 10.07.2016., 23:27   #738
KrpaZG
Brazilian Jiu-Jitsu

KrpaZG's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
dodatno na to odrađena dijagnostika kvara, ugradnja novih komponenti, čišćenje i zamjena termalne paste (jer je taj PC bio komad prašine doslovce). Te bubnem cijenu od 300 kunića za taj "mali posao" na što dobijem odgovor da sam "skup".

Poanta moje male pričice je da je ovaj bizniz jako nezahvalan i ljudi ne cijene naše znanje, naš trud, naše "ulaganje" u naše obrazovanje te trud.
Naplatite svoj posao onoliko koliko smatrate poštenim, tu još ima par faktora: obitelj, poznanici itd.. Njima ili ne naplatim ili nešto simbolično tipa cuga i slično...
-->
Iz mog iskustva ja nejdem ispod 300kn za instalaciju OS-a, drivera i aplikacija, naravno uz "fine tuning" po želji klijenta. Jednostavno se ne isplati, uvijek imaju nekakve lude želje i zahtjeve zato ja odmah kažem cijena je takva za to i to, a kasnije ako hoće još nešto samo kažem svoju cijenu radnog sata i odmah promjene način razgovora.

Primjer 1 (od njih xzy):
Zove i kaže: neće se podići OS, hoću novi OS i koliko to košta? Ja kažem 300kn sa namještanjem svega po želji klijenta. Dođem tamo i imam šta vidjeti, klijentica sama krenula "popravljati" i skurila napajanje (prebacila switch na 110v) [ili 115v ne sjećam se točno]. Kažem da je ubila napajanje i da treba novo napajanje, te da se cijena servisa podiže za cijenu napajanja (dakle nisam joj htjeo još naplatit i ugradnju) te ugradim novo napajanje i dijagnosticiram da je riknuo i HDD (prvotni problem, nije se dizao OS, radi neispravnog hard diska), te opet napomenem da joj je prvotni problem uzrokovao neispravan HDD te da treba i tu komponentu zamjeniti novom, dakle ponovo ugradim novu komponentu (za koju ponovo nisam naplatio ugradnju by the way) te instaliram OS, drivere, aplikacije po želji klijenta i ostali popratni sadržaj...
Dakle prvotna cijena je bila 300kn za OS, drivere i aplikacije ---> dodatno na to odrađena dijagnostika kvara, ugradnja novih komponenti, čišćenje i zamjena termalne paste (jer je taj PC bio komad prašine doslovce). Te bubnem cijenu od 300 kunića za taj "mali posao" na što dobijem odgovor da sam "skup".

Poanta moje male pričice je da je ovaj bizniz jako nezahvalan i ljudi ne cijene naše znanje, naš trud, naše "ulaganje" u naše obrazovanje te trud.
Naplatite svoj posao onoliko koliko smatrate poštenim, tu još ima par faktora: obitelj, poznanici itd.. Njima ili ne naplatim ili nešto simbolično tipa cuga i slično...