Dogovorio sam za 200 po računalu, ali čisti OS i driveri + 100 za aplikacije.
Nego, ne želim biti bezobrazan, ali zar se nije to premalo 50 kn po satu?
Kao neku smjernicu mogu uzeti svoj posao koji sam radio dosta godina tj. kao fitness trener i gdje je sat vremena tj. 45 min bilo 150 kn i to za klijente koji su plaćali za mjesec u naprijed tj. za šesnaest treninga u naprijed, a oni koji su dolazili jednom svakih par tjedana su dobivali cijenu od cca 180-200 kn za 45 min (s time da je npr. ovih 150 kn za 45 min uistinu povoljno kada se gleda koliko drugi uzimaju (neki naplaćuju po 500 kn za 45 min. i imaju poprilično puno posla)).
Uz to, posla je uvijek bilo toliko da si mogao birati s kime hoćeš i kada hoćetš ćeš raditi, ali treba biti profesionalan i držati se dogovora kao i kod svih ostalih poslova (trenutno ga ne radim zbog selidbe u drugi grad, a tu se ljudi s kineziologijom neće još dugo godina cijeniti i sva sreća da sam na "ti" s kantama, mrežama i sl. (naravno, Cisco mi tu baš ništa ne znači) jer bi u suprotnome bio bez ikakvih primanja).
Ovo navodim samo zato što mislim da uistinu malo cijenite svoj rad i svoje vrijeme jer 50 kn po satu je malo (pogotovo kada OS dignete uistinu brzo, jedino da to namjerno rastegnem, no npr. ovo ide za jednog arhitekta koji ima rokove pa ne bi htio zezati i odužiti nešto što napravim uistinu brzo).
Hvala svima na savjetima, ali pitam jer posla je sve više pa ću očito u skoroj budućnosti morati za sve ići s računom (godinama sam svima radio besplatno...od instaliranja OS-a do održavanja mreža, ali više nisam u godinama kada mogu svoje slobodno vrijeme samo tako rasipati bezveze (znalo se dogoditi da po par mj. nemam zbog toga normalno i slobodno popodne....sada sam se vratio kući pa ljudi misle da je i dalje sve besplatno, ali ne ide više tako).
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk