View Single Post
Staro 10.07.2016., 10:48   #14
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Ma to je meni sve jasno ali nije ovo ploca za zaj... BIOS ima toliko opcija i konzola i svih zivih i nezivih testova (post traje ono dobrih 45 sec dok krene bootat windowse) i imam stariju Z9 koja nema tih problema niti potrebe za dodatnim kabelom i to sa istim takvim setupom a na nju sma prisarafio 5 GPUova koji u u full loadu GPU+CPU vuku 1.5kW bez problema
i tako vec neko vrijeme.
Oće to tako kada biraš ploču koja ima svašta nakrkano na sebi

Btw 1500W za takav sistem čak i nije nešto posebno, jer kada uzmeš u obzir da je to napajanje ~90% efikasno, to ti je nekakvih ~1350W iz napajanja. Kada dodatno uzmeš u obzir da ti procevi (sa pločom, RAM-ima, etc.) sami po sebi vuku barem 350-400W, praktički grafama ostaje manje o 1kW. A kada to podijeliš sa 5 grafa, to ti je 200W po grafi, od kojih svaka dobiva barem 150-170W preko 6+8pin konektora. Praktički ti ostaje 30-ak W po PCIe slotu za svaku grafu, što je taman nekakvih 150-160W za svih 5 ukupno.

Citiraj:
I tako ja se upgrejdam na noviju plocu brze procesore (power limit je isti/manji za procesore) i ono layout ploce/dizajnerske greske totalno nerazumljivo pogotovo sto ima ovo nije prva pa bi covjek ocekivao da ce ispraviti greske sa proslog D8-WS modela (samo USB 3.0 konektor je bila greska u cjelom layoutu Z9 serije) kad ono naprave gori posao i umjesto da isprave i onu jednu "gresku" oni je udupliraju (2*USB 3.0 header na istom nedostupnom mestu prekrivnom grafom) nego jos i dodaju 2 dodatne greske vidljive iz aviona ili barem nekome tko je stvarno probao napunit plocu za workstation .
Baš gledam taj layout ...

s obzirom da su nakrkali sve moguće i nemoguće na tu ploču, još je i dobra. Na njoj još jedino fali kopirka i mikser

Citiraj:
Ehh, sreca pa sam imao drugi WS dok sam ovo sve kemijao i radio, inace bi izludio, kad mi nesto (bilo sto) neradi na kompu/WSu nemogu ni otic spavat dok to ne rjesim, neuracunjliv sam .
Ima to i naziv - PCEkspert domorodac

Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 10.07.2016. u 10:58.
dh41400 je offline   Reply With Quote