Citiraj:
Autor dh41400
Službeni 75W limit PCIe slota (o kojem smo nedavno imali cijele konzilije i disertacije  ) je ništa drugo nego limit samog SLOTA, a ne ploče kao takve. To što piše na ploči da je "Quad SLI/CF compatible" ne znači da je ta ploča u stanju pružiti toliko struje koliko treba jedan takav sistem - pogotovo ako pričamo o grafama koje vuku puno struje preko PCIe slota. Primjer
|
Ma to je meni sve jasno ali nije ovo ploca za zaj... BIOS ima toliko opcija i konzola i svih zivih i nezivih testova (post traje ono dobrih 45 sec dok krene bootat windowse) i imam stariju Z9 koja nema tih problema niti potrebe za dodatnim kabelom i to sa istim takvim setupom a na nju sma prisarafio 5 GPUova koji u u full loadu GPU+CPU vuku 1.5kW bez problema
i tako vec neko vrijeme.
I tako ja se upgrejdam na noviju plocu brze procesore (power limit je isti/manji za procesore) i ono layout ploce/dizajnerske greske totalno nerazumljivo pogotovo sto ima ovo nije prva pa bi covjek ocekivao da ce ispraviti greske sa proslog D8-WS modela (samo USB 3.0 konektor je bila greska u cjelom layoutu Z9 serije) kad ono naprave gori posao i umjesto da isprave i onu jednu "gresku" oni je udupliraju (2*USB 3.0 header na istom nedostupnom mestu prekrivnom grafom) nego jos i dodaju 2 dodatne greske vidljive iz aviona ili barem nekome tko je stvarno probao napunit plocu za workstation

.
Ehh, sreca pa sam imao drugi WS dok sam ovo sve kemijao i radio, inace bi izludio, kad mi nesto (bilo sto) neradi na kompu/WSu nemogu ni otic spavat dok to ne rjesim, neuracunjliv sam

.