Rjeseno (barem za sad).
Pase 6+2 PIN (ova dva ostanu visit naravno) od PCI-E a posto trenutno imam samo 3 grafe (2 su prodane) iskoristio sam jedan, kad dodju jos 3 nove grafe ionako ide jos jedno napajanje unutra pa ce biti jos PCI-E konektora

.
Hvala svima na pomoci a naorcito Hrvoju (UZIShop) koji me eto zvao cim je skuzio pitanje pa smo telefonski gledali pinout i voltaze od konektora

. Ima scugu kad dodjem u ZG
"Malo" je Asus Fualo neke stvari u dizajnu/layoutu ove Z10-PE-d8WS ploce (fulao je neke stvari na staroj Z9 ali ovdje jos vise). Fakat se vidi da nemaju konkurencije pa rade sta hoce

.
Greska 1. Znaci ploca ima LED post display koji je sad smjesten pored USB headera (prije na staroj Z9 je bio pored SATA) i kad ustekam grafu u 7mi slot onda fino prekrijem display i nevidi se (bravo Asus inzinjeri).
Greska 2. Isto ta grafa ujedno i prekriva oba USB fornt panle headera pa ih je nemoguce ustekati (morao sam nabavljati low profile 7mm produzni da ga savijem ispod grafe) Tu gresku imaju i na staroj /9 pa sam bio spreman na to, jeidno sto 2 komada tih produznih kostaju skoro 30$ (i cekanje ebaya da stignu)
Greska 3. - Ovaj konektor/kabel (kojeg nema na staroj Z9) je mogao biti u ploci/kutiji ka razdjelink sa 2-3 molexa ili slicno jer ploca se rkelamira kao Quad SLi ovo ono i onda ocekuju da koristim PCI-E od grafi. U bundleu ima svasta ali ovog nema. Pitanje je cemu opce taj dodajdni konektor za napjanje. PCI-E standard je ionako 75W iz slota i sve grafe imaju dodatno napjanje. Procesori su mi 130W (stari Xeoni E5 v1 na Z9 su 135W) a ploca podrzava do 150-160W znaci cemu sad to dodatni konektor/komplikacija

.
Arghhh