View Single Post
Staro 06.07.2016., 22:43   #14
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Hvala ekipa idem s Mikrotikom za prvu ruku pa kaj bu bu. Kad ne bude vise velika guzva budemo malo vise ulozili u taj problem. Na terasi zna biti istovremeno i 100-130 ljudi s mobitelima ali vecina su slabi potrosaci prometa pa me vise zanimala kolicina klijenata nego brzina. 50 mbit iskon ce valjda biti za sada dovoljan. Hvala i za tip o lease timeu . Probam pa javim

Edit: samo jedna stvar me u vezi tog mikrotika 650kn. Vidim da ima 2DBi antenu. Hoce li to biti dovoljno za cca 15x 7 terasu?

Poslano sa mog SM-G925F koristeći Tapatalk
Neces pozaliti sigurno. 2dBi antene su ti za terasu dovoljne jer nije samo do snage AP-a. Tu su obicno "usko grlo" sami korisnici, odnosno njihovi mobilni uredjaji, jer džabe ti 20dBi predajnik (AP) ako prijemnik (mobitel u ovom slucaju) moze "slusati" ali ne i "odgovoriti" posto mu je predajna snaga premala.
I na njemu obavezno podesiti bandwidth limit tako da nitko ne moze opteretiti liniju potpuno sam.
Ako ti treba pristup za privatne uredjaje dignes virtualne AP-ove na oba banda i tu pustis negoranicenu brzinu i privatnu mrezu, itd. itd.