View Single Post
Staro 04.07.2016., 12:27   #1
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
(riješeno) USB ne radi na novom Toshiba C55-C laptopu

kupio sam toshiba c55-c laptop bez ikakvog OS-a i bez optičkog pogona
spojio sam USB optički DVD i instalirao win 7 x64

e sad, problem je da USB radi za boot i za instalacije iz boot-a ali ne radi kad se OS boota u normalan rad. ne radi niti za jedan USB uređaj (flash drive, miš, usb dvd drive). probao sam sve, bios je škrt opcijama, jedino logično što izgleda je da win 7 nemaju po defaultu drivere za USB za taj laptop i s toga on ne prepoznaje niti jedan USB uređaj. dakle: bootanje - prepoznaje usb, OS - ne prepoznaje usb
to mi je sve super čudno jer nije li USB napravljen tako da mora moći prepoznati uređaje i bez drivera?

probao sam bootati hirens boot cd i to mini win xp, no ni tamo ne vidim usb uređaje...

probao sam umetnuti direktno dvd drive u laptop no ovaj dvd drive koji imam je deblji cca skoro 0,5cm neg utor na laptopu!?

s obzirom da se dotični model u skupljim varijantama isporučuje s win 8, pada mi na pamet da bi driveri bili problem i da driveri koji dolaze s win 7 po defaultu nisu dovoljno novi za hardver laptopa već da trebaju defaultni koji dolaze s win 8? no ako i nekako prebacim drivere na disk, što ako uopće nije problem u driverima?

da li je ikako moguće napraviti win 7 instalaciju koja sadrži drivere i ubaci ih prilikom instalacije?