View Single Post
Staro 01.07.2016., 00:45   #1281
nforcerx.x
Premium
Moj komp

nforcerx.x's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Evo da napišem nešto o telefonu nakon 2 dana korištenja.

Nisam požalio što sam ga uzeo!

Model: Xiaomi Mi Max, Snapdragon 652 sa 64GB i 3GB rama.
Cijena: $306.99
Paket: Mobitel, EU adapter, 2x folija za staklo, 1x TPU gel case, 2x Tempered glass

Ekran je predivan i super je raditi bilo što na njemu, a sam software je odličan i jako brz što mi se sviđa.
Opcija na pretek i puno stvari se može namjestiti, a vrag mi nije dao mira pa sam išao staviti MIUI 8.
Stavio sam Kinesku dev verziju, ali mi se Play Services rušio dok nisam izbrisao cache i sve pa ponovo postavio GAPPS. No nisam dugo bio na Kineskoj dev verziji jer sam prešao na Xiaomi EU ROM (6.6.23) koji radi fenomenalno i bez greške. Još uvijek se čudim kako sve leti na njemu.

Izrada je odlična i zaista je premium uređaj. Ja sam inače koristio One max i onda mi nije bilo teško uzeti Mi Max jer je samo par mm veći. Odlično leži u ruci i ja dosta stvari mogu napraviti s jednom rukom (čitanje poruka, društvene mreže, vijesti itd..... ali za nešto ozbiljnije svakako se mora dvije ruke koristiti.

Kamera je skroz solidna i radi odlične slike, ali treba znati raditi s njom tj. uložiti malo truda da slike ispadnu puno bolje kao i kod svake kamere.

Baterija je brutalna i bez problema izdrži 2 dana (hard korištenje) nakon punjenja što će se mnogima svidjeti ako planiraju uzeti ovaj mobitel. Svakako savjetujem kupovinu Quick Charge 3.0 punjača.

Fingerprint sensor je jako brz i radi skoro pa u 10/10 slučajeva, ali čak i kad promaši to sam krvi ja jer ne prislonim kako treba. Radi brže nego double tap to wake, a uz to i otključa uređaj a ne samo da upali ekran.

Ako nekoga zanima.... nije potrebno otključati bootloader da stavite Xiaomi EU ROM.

Procedura bez otključavanja:
Skinuti Kineski dev ROM i raspakirati ga
Skinuti TWRP za hydrogen
Skinuti XiaoMiFlash.exe
Preimenovati TWRP recovery u recovery.img
Kopirati (TWRP) recovery.img u Kineski dev ROM i zamijeniti postojeći recovery.img
Pokrenuti XiaoMiFlash.exe
Pritisnuti Volume + i + u isto vrijeme i uključiti USB kabel
Mobitel se pojavi na COM10 u XiaoMiFlash.exe
Odabrati lokaciju gdje je dev ROM raspakiran
Kliknuti na clean all i onda flash
Čekati da program javi Success
Isključi kabel
Za ulazak u TWRP pritisnuti Volume+ i Power tipku u isto vrijeme
Iz TWRP možete flash Xiaomi EU ROM

Pretpostavljam da ista procedura može raditi i za druge mobitele kojima je potrebno otključati bootloader za EU Rom (Redmi 3/PRO, Mi4S, Mi5, Note 3 PRO, MIMAX, MIMAXPro).

Ako netko ima neko pitanje slobodno pucajte
nforcerx.x je offline   Reply With Quote