Citiraj:
Autor Manuel Calavera
Koliko sam skužio kontinuirano što prelazi je oko 80-ak w, što nije puno iznad preporučenih 75w (a maksimalni limit koliko sam skužio ne postoji nego bi mbo išla na shotdown). I iznad tih 75w što je određeno vjerojatno postoji određena margina, tampon zona, da ne ispadne da sa 80w bude problema, jer se teško standardi tako na knap određuju. Uglavnom bolje riješit ako mogu, ali vjerojatno nije neki veliki problem.
Jednostavno ne razumijem zašto su tako na knap napravili sa power konektorima, 6-pin je bio glavni razlog zašto sam mislio da će grafa najviše trošiti 130-135w
|
Iz prakse ti mogu reći da ovi "ni vrit, ni mimo" slučajevi znaju biti zeznuti, čisto iz razloga što se ne aktivira strujna zaštita, a opet se vodovi zagrijavaju više nego inače.
Pitanje je da li će to biti 80W ili će ju korisnik malo kloknuti, pa će to biti konstantnih 90-100W na periodu od 2h halanja Doom-a, a da zaštita ne proradi. To je recimo tipična situacija gdje bi mogli nastati problemi.
Meni su se recimo prilikom testova napajanja konektori znali solidno ugrijati već nakon 5min laganog overloada od cca 10-20%. Kako će pojedinačne ploče tj. njihovi slotovi reagirati na navedeno ... hmmm ... ne bih se usudio nagađati.
Btw samo za primjer, što mogu PCIe konektori izdržati kada su u pitanju peakovi tijekom vrlo kratkih testova (par min.) ... Kingpin GTX980Ti (8pin+8pin+6pin + slot = nazivnih 375W +75W = 450W).